Коliko često zapravo udate žene imaju sex

Mnogi žive kao samci iako su u braku. Seks postaje sve ređi, a ako se i vi suočavate sa ovom situacijom, ovde je nekoliko saveta koji će možda upaliti.“Zapravo, ako bolje razmislim, srećna sam i ako u tri meseca dvaput imamo seks“, izjavila je još jedna srećno udata gospođa. Iako ovo možda zvuči iznenađujuće, istraživanje Instituta Kinsi pokazuje da ove dame vode krajnje normalne živote.

navika ljubavStudija je pokazala da skoro polovina parova ljubav vode svega nekoliko puta mesečno. Ako se sme verovati statistikama, skoro 10 odsto onih koji su u braku ima seks samo jednom mesečno.

– Udate žene, koje kažu da im je sasvim u redu da imaju seks jednom ili dva puta mesečno uopšte nisu toliko retke, niti je to nešto neuobičajeno – priznaje psiholog Ivon Tomas.

Stres, umor i suočavanje sa svim problemima koje život može da nam donese samo su neke od stvari koje se mogu naći kao prepreka našem seksualnom životu.

sex_04_1410934095_670x0– Zasićenost i uzimanje partnera zdravo za gotovo takođe nesvesno mogu uticati na seksualnu želju i učiniti stvari dosadnim – tvrdi Ivon.

Ukoliko niste zadovoljni svojom trenutnom seksualnom situacijom, možete probati neke od ovih stvari ne biste li promenili stvari:

– Uključite sva svoja čula.
Različite stvari uzbuđuju različite ljude. Seksi donji veš, mirišljave sveće i senzualna muzika mogu stimulisati sva čula vašeg partnera i preokrenuti stvari.

– Gledajte romantični film zajedno. Ovo može biti odlična uvertira koja će pojačati strasti.

– Organizujte nedeljno jedno veče za izlazak. To ne mora da bude skup izlazak. Važniji je njegov kvalitet.

– Svakoga dana uputite kompliment par
tneru. Ovo pomaže da se poboljša njegovo raspoloženje i razbije svakodnevna rutina. Kada se partner oseća cenjeno, veće su šanse da će želeti da podeli svoju ljubav sa vama.

Izvor: Telegraf.rs