Kako produžiti životni vek laptopa i ubrzati rad

Evo nekoliko jeftinih rešenja za uobičajene probleme.

laptop Želite da još koju godinu koristite svoj stari laptop? Predlozi koje možete pročitati će vam pomoći u tome. Za ne toliko veliku sumu novca produžićete životni vek svom elektronskom ljubimcu. Ukoliko niste sigurni šta dovodi do problema, ovi sajtovi će to saznati za vas, i to besplatno – Tech Support Guy vam omogućava da postavite pitanje ekspertu, iFixit će vam pružiti uputstvo kako da rastavite uređaj, nadogradite ga i sastavite ponovo, dok ćeCCleaner aplikacija ubrzati vaš računar tako što će izbrisati nepotrebne fajlove.Kvalitet prikaza slike na ekranu

Problem: Slika je mutna, izgleda kao da je premazana vazelinom.

Rešenje: Ako vaš laptop najviše vremena stoji na stolu, razmislite o eksternom monitoru. Potražite IPS LED verziju sa Full HD rezolucijom u veličinama od 21 do 23 inča.

Loša produktivnost

Problem: Računar ne radi fMan-reading-laptop-screen-smallerluidno i dobro kada pokrenete veliki broj programa.

Rešenje: Nadogradite RAM memoriju do nekih 8 GB. Nije preterano skupa, a vrlo je efektivna kada su performanse u pitanju. Možete pronaći u svim prodavnicama računarske opreme. Instalira se veoma lako, za samo nekoliko minuta. Pročitajte uputstvo za više informacija.


Potrošnja baterije

Problem: Baterija se troši mnogo brže nego obično.

Rešenje: Ništa strašno. Baterije na laptopovima obično funkcionišu normalno dve godine. Nakon tog perioda performanse počinju da opadaju. Zamena uglavnom ne bi trebalo da bude skupa. Vrlo lako se mogu zameniti na određenim laptopovima.