Jezivo: Starac napastvovao devojčicu

Osmogodišnja A. T. ispričala kako ju je Ljubomir D. (82) napastvovao u svojoj kući u Zaplanjskoj Toponici kod Niša. Starcu određen pritvor do 30 dana

hro silovanje1_620x0Uhvatio me za ruku i uvukao u sobu. Zatim me skinuo i gurnuo mi dole prst! Mnogo sam se uplašila, pa sam pobegla. Ovako je osmogodišnja devojčica A. T. ispričala kako ju je napastvovao Ljubomir D. (82) u svojoj kući u Zaplanjskoj Toponici kod Niša.

Posle hapšenja, a na predlog Višeg javnog tužilaštva u Nišu, sudija za prethodni postupak je starcu odredio pritvor do 30 dana, zbog sumnje da je počinio krivično delo silovanje. Na saslušanju, osumnjičeni je negirao teške optužbe.

Majka devojčice Maja A. (33) kaže da je minulog vikenda njena ćerka otišla do prodavnice, a kada se vratila uputila se u kuću Ljubomira D. koji živi blizu njih. Kod njega je već bio njen sin Aleksandar. Prema tvrdnjama devojčice, Ljubomir je potom poslao njenog polubrata da mu kupi pivo, a nju uvukao u sobu. Devojčica se poverila majci i ispričala šta se desilo.

– Kada sam je pregledala, veš joj je bio krvav, a bilo je krvi i na butinama – priča Maja A. – Znam da joj je nudio sok, ali ona tvrdi da nije ništa pila.

Potom je ćerkicu odvela kod doktorke, koja je alarmirala policiju.

Ona je potom je upućena u Niš, gde ju je pregledao veštak. U izveštaju koji je dostavljen Tužilaštvu, kako saznajemo, napisao je da su kod deteta uočene povrede na genitalijama.

Meštani Zaplanjske Toponice pričaju da je deda Ljuba stalno kupovao bombone i sladoled toj romskoj deci, koja žive blizu njegove kuće.

– Uvek im je plaćao lekove kad se razbole – pričaju meštani. – Po čitav dan su paradirali oko njegove ograde, dozivajući ga da nešto ućare

Kako smo saznali, Ljubomiru D. je nedavno nestao novac iz kuće u kojoj sam živi. Krađu je prijavio policiji, a u Zaplanjskoj Toponici pričaju da je možda upravo zbog toga starcu i namešten ovaj slučaj “silovanja”. U svakom slučaju, započeta istraga utvrdiće sve detalje ovog jezivog slučaja.

BUNCA U SNU

MAJKA A. T. tvrdi da se njena ćerka tokom noći budi, bunca i ponavlja “Nemoj deda Ljubo nemoj, boli me…!

u Centru za socojalni rad predočavaju da su, zajedno sa policijom i medicinskim radnicima, preduzeli sve mere da se dete i porodica zaštite kako devojčica ne bi imala traume.                                                                                                                                                                                                                        izvor: expres.rs