Prijavite svoje komšije , poreska apeluje na građane

9538fc592ff0e1b38ec81ab2141310d7_L

Metode koje bude neprijatna sećanja: Poreska uprava apeluje na građane da prijave komšije

Poreska uprava pokušava da natera građane Srbije da prijave komšije koje izdaju stanove, a ne plaćaju porez

Putem sajta Poreski alarm može da se prijavi osoba za koju se sumnja da ostvaruje i ne prijavljuje prihode na osnovu izdavanja u zakup nepokretnosti, objašnjavaju uPoreskoj upravi.

Takođe, u ovom preduzeću napominju da su izrađeni i plakati kojima pozivaju građane da ispune svoje obaveze i da prijave neplatiše kao i da plate porez na prihode od izdavanja nekretnina. Ovi flajeri bi trebalo da počnu s distribuiranjem po zgradama narednih dana a sve kao uvod u veliku jesenju akciju kojom gazde i podstanare treba naterati da potpisuju ugovore.

“Neprijavljivanje prihoda je poreski prekršaj! Podnesi prijavu!” stoji na flajerima Poreske uprave a kako u tom preduzeću kažu stanodavac je dužan da najkasnije u roku od 30 dana od dana zakljuljučenja ugovora o izdavanju podnese poresku prijavu.

“Ukoliko zakupodavac nije podneo poresku prijavu a Poreska uprava ima saznanja da navedeno lice ostvaruje prihode po osnovu izdavanja nepokretbnosti u zakup, sprovodi aktivnost iz okvira sopstvene nadležnosti”, kažu u Poreskoj upravi.                                                                                                izvor: expres.rs