Skoro svaki dan je isla u solarijum a onda joj se desilo nesto strašno!

solarijum-rak-koze-1200x560-696x325

Decenijama je išla u solarijum, uverena da su ljudi ljubomorni na njen ten: Evo šta joj se dogodilo…

Džo Irving (32), stjuardesa iz Blekpula, Velika Britanija, počela je da intenzivno ide u solarijume kada je imala samo 14 godina, i koristila ih je pet puta nedeljno!

Kada je ostala trudna, i dalje je nastavila sa praksom korišćenja solarijuma, jer je u međuvremenu razvila tanoreksiju (zavisnost od solarijuma).

Pre četiri godine je prvi put primetila neku beličastu masu na nosu, ali je rešila da je ignoriše. To je trajalo godinama, a onda je izbočina počela da krvari i nikako nije htela da zaraste. Ona je, međutim, i pored toga čekala neverovatnih sedam meseci pre nego što se obratila lekaru.

– I dalje bih to ignorisala da nije bilo mog dečka koji me je molio da se posavetuje sa nekim – kaže Džo.

Kada se obratila lekaru, on joj je rekao da ne bi trebalo da je u pitanju nešto opasno, te da samo prati šta će se događati, i da se javi ukoliko dođe do novih promena.

– Pošto nije paničio, smatrala sam da nemam razloga za brigu – rekla je Džo medijima. Par meseci kasnije, ipak je rešila da potraži i drugo mišljenje, a taj lekar joj je gotovo odmah ustanovio rak kože.

irvingirving-640x427

Hitno je operisana, a deo kože koji joj je skinut sa nosa zamenjen je kožom sa ušiju.

Danas je potpuno zdrava, i kako kaže, ne gleda na rak kao na tragediju, već kao na poziv za buđenje:

– Prijatelji su mi se stalno smejali, i u šali govorili da bolujem od tanoreksije jer decenijama nisam videla svoju prirodnu boju kože.

Ja sam bila ubeđena da su samo ljubomorni na moj ten. Kada danas pogledam svoje stare fotografije, uviđam da sam izgledala užasno, i više mi nikada neće pasti na pamet da idem u solarijum – zaključuje na kraju Džo.

(Dnevno)