Gotovo je sa rijalitim programima: Novi ministar kulture gasi sve

vladan-vukosavljevic_800Posle meseci emitovanja Farme i Parova, avgust je prošao bez ijednog rijalitija. Ministar kulture Vladan Vukosavljević rekao je da će država preuzeti sve mere i suzbiti neukusne sadržaje na televizijama, naročito na nacionalnim frekvencijama, navodi izvor Novosti.

– Nastojaćemo, u skladu sa mogućnostima, da maksimalno delujemo u suzbijanju telesne i jezičke pornografije u medijima, i elektronskim i pisanim. To je nedopustivo naročito na nacionalnim frekvencijama, koje su nacionalno blago poput koncesija na rudnik ili plovni tok, veoma je važno kakve poruke putem njih šaljete.

vip261_rijalitiNismo mi izmislili rijaliti programe, ali se, nažalost, ovde dobro prihvataju. Bližimo se krešendu pogubnog uticaja na kulturu govora, fizičkog izgleda, ponašanja… A to ne tretiramo dovoljno kao skarednei nedopustive pojave.

Kod nas nije gorući problem pitanje nadležnosti, koliko pitanje odlučnosti da se suprotstavite nekoj pojavi. Kada dođe do pojačane svesti o štetnosti, ili o pozitivnim efektima, onda se i nadležnosti nekako slože – rekao je on.Učesnici rijalitija imaju podeljena mišljenja povodom ukidanja ovakve vrste programa.

Neki od učesnika se bune povodom toga, dok je drugima sve jedno da li će rijaliti ponovo harati medijskim prostorom. Dugogodišnja učesnica koja je učestvovala u gotovo svim sezonama farme, Zorica Marković, izjasnila se da joj je svejedno da li će se rijalitiji ukinuti.