Isplivala tajna ili nagađanje: Zašto ćerka Roberta de Nira nosi srpsko ime

drena-de-niro-i-robert-de-niro-profimedia_800Slavni američki glumac Robert De Niro okončao je prvog dana vikenda svoju posetu Bosni i Hercegovini i ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu. De Niro je primio Počasno Srce Sarajeva za životno delo na 22. SFF-u.

“Čuvaću Srce Sarajeva i pamtiti Sarajevo sa zadovoljstvom jer nema puno gradova na svetu koji su bili hrabri i pokazali srce kada je bilo najpotrebnije u najtežim trenucima”, poručio je glumac.

Nezapamćen interes vladao je za deo programa koji se zove Kafa sa… na kojoj je prisustvovao glumac, a kao većina slavnih osoba, ni on nije voljan da mnogo vremena troši na detalje iz privatnog života.

Ali, jedan detalj je posebno zanimljiv njegovim fanovima na ovim prostorima. Naime, njegova usvojena kćerka Drena De Niro dobila je ime prema reci Drini. Više detalja nikad nije objavljeno, a pretpostavlja se da je za ovaj detalj u njenoj biografiji ”krivo” Andrićevo remek djelo”Na Drini ćuprija”. Inače, taj podatak naveden je u njenoj biografiji objavljenoj na IMBD-u (The Internet Movie Database).

(Kurir.rs)