Da li bi ste ga prepoznali: Evo kako izgleda i cime se bavi Boba iz Žikine dinastije

vladimir-petrovic-boba-iz-zikine-dinastije-sada-670x761Posle uloge u hit serijalu „Lude godine” povukao se iz glume i već tri decenije se bavi marketingom. Kaže da je danas ljudima potrebno mnogo vremena da se sete odakle ga znaju

Vladimir danas ima 59 godina, oženjen je Jasminkom, s kojom ima sina Igora ćerku Anu, i bavi se marketingom. Boba već tridesetak godina kreira reklamne poruke.

Glumom je počeo da se bavi u dramskoj sekciji Radio Beograda, zajedno sa glumačkim veličinama Buletom Goncićem, Sonjom Savić i Zoranom Cvijanovićem.

– Debitovao sam sa 14 godina pored legendarnog Mije Aleksića u komadu „Ričard Treći” u Narodnom pozorištu. Ubrzo posle toga reditelj Zoran Čalić me je angažovao za lik Bobe. Mnogi ne znaju da je pokojna Sonja Savić trebalo da igra ulogu Marije. Rialda Kadrić je došla pred samo snimanje, mada sam se Sonjom dugo pripremao za tu ulogu- izjavio je jednom prilikom glumac.

Film „Lude godine” snimljen je 1978. godine i postigao je veliki uspeh u celoj bivšoj Jugoslaviji. Producenti željni zarade insistirali su na nastavcima.

– Komercijala je prevladala. Dopadaju mi se samo prva tri nastavka, a ostalih šest su čista komercijala. Ne mogu, ipak, da se žalim jer mi je uloga Bobe donela enormnu slavu. Rialda i ja imali smo svoju sobu u producentskoj kući, gde su poštari ostavljali pisma namenjena nama. Slava je imala i drugu stranu medalje – nisam mogao da upišem Fakultet dramskih umetnosti, što sam veoma želeo, jer tokom prve dve godine studija nije dozvoljeno da se snimaju filmovi’objasnio je Vladimir jednom prilikom.

U pauzi snimanja „Ludih godina” svirao je bubnjeve, a osnovao je prvu privatnu radio-stanicu Pingvin i režirao legendarno „Indeksovo radio pozorište”.

Danas se bavi marketingom, odnosno realizacijom i kreiranjem reklamnih kampanja. Do 1992. godine je radio u EPP-u Radio Televizije Beograd. Bio je reditelj i snimatelj Indeksovog radio pozorišta. Jedan je od pokretača marketiga na radiju B92 i prve privatne radio stanice Pingvin. Od 1993. radio je u sistemu -{Saatchi & Saatchi}- agencija. Jedan je od osnivača marketinške agencije „Tim talenata“. Danas ima svoju Reklamnu agenciju i jedan je od suvlasnika radio Indeksa.

Blic.rs                                                                                                                                                                            Kako vam se svidja i kako ocenjujete rad našeg sajta? Ukoliko vam se dopada lajkujte našu fejsbuk stranicu Devetka.rs i pratite naše objave. Kritike i pohvale ostavite u komentarima. Trudicemo se da budemo bolji za vas. S poštovanjem administracija portala Dvetka.rs