NATO NA GRANICAMA, RUSIJA SPREMILA PAKLENI ODGOVOR: Agresor će biti zbrisan sa lica Zemlje za samo nekoliko minuta!

90242_rusija-oruzje_iffSevernoatlantska alijansa u utorak je odlučila da rasporedi dodatna četiri bataljona kod granice sa Rusijom. Moskva preti da će u slučaju napada upotrebiti svoje atomske bombe
NATO savez hoće rat sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Severnoatlantska alijansa je na samitu u Varšavi u utorak odlučila da rasporedi dodatna četiri bataljona blizu granice sa Rusijom, a gomila snage i u baltičkim zemljama. Rusi prete da će odgovoriti punim kapacitetom na bilo koji napad, pa čak i svojim nuklearnim arsenalom.

Gomilaju trupe
Prema navodima generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, nova četiri internacionalna bataljona biće oformljena početkom 2017. na inicijativu SAD, Velike Britanije, Nemačke i Kanade. Oni će brojati najmanje 4.000 vojnika i nalaziće se u baltičkim zemljama i Poljskoj kod granica s Rusijom.

– Vojnici iz Albanije, Italije, Poljske i Slovenije će dopuniti bataljone koje u Litvaniji predvodi Kanada, dok će Hrvatska, Belgija, Francuska i Norveška ojačati bataljon pod vođstvom Nemačke. Danska i Francuska će dopuniti bataljone u Estoniji, dok će Rumunija i Britanija ojačati američki bataljon u Poljskoj – kazao je Stoltenberg.

114396_mapa_iff

On je dodao da će Alijansa povećati prisustvo i u Crnom moru kako bi se stalo na put bilo kojoj pretnji Moskve.

– NATO funkcioniše kao jedan organizam. Napad na bilo kog saveznika će se smatrati napadom na sve nas – rekao je Stoltenberg.

I Velika Britanija odlučila je da naredne godine pošalje 800 svojih vojnika, avijaciju, tenkove i naoružanje u Estoniju. To je najveće gomilanje snaga na istoku Evrope od završetka Hladnog rata.
print
Britanski ministar odbrane Majkl Falon naveo je da će braniti Evropu od potencijalne ruske agresije.

– Evropa je naš kontinent i zato ćemo je braniti. Ovo je ozbiljno vojno prisustvo – kazao je Falon.

S druge strane, Rusi su poručili da će svim mogućim kapacitetima, pa i nuklearnim arsenalom, odgovoriti na bilo koji napad na svoju teritoriju. Prema tvrdnjama stručnjaka, protivraketna odbrana koju NATO razmešta u Istočnoj Evropi nemoćna je u slučaju sukoba s Rusijom jer će ti objekti prvi biti uništeni.

Svaki pokušaj napada na Rusiju dovešće do toga da će država-agresor biti zbrisana sa lica Zemlje za samo nekoliko minuta. Moskva je nedavno premestila raketni nuklearni sistem “iskander-M” u svoju bazu u Kaljinjingradu i upotrebiće ga ako je ugrožena – kazao je ruski vojni analitičar Dmitrij Jurov.

Rusi imaju “satanu”
Rusi su uterali strah u kosti Amerikancima kada su nedavno predstavili svoje nove nuklearne rakete R-36M, koje NATO zove “satana”. Rusi imaju 55 takvih raketa, a zbog njihove snage, samo pet je dovoljno da uništi celu američku Istočnu obalu i pobije 112,6 miliona ljudi.

Tenzije između SAD i Rusije pogoršale su se nakon što je Moskva pripojila Krim u martu 2016. Angažovanje ruske vojske u Siriji u septembru prošle godine samo je produbilo krizu, a odnosi su već dugo na ivici rata.

informer.rs