Najveća tajna Nede Arnerić: Najbolje scene seksa snimila dok je bila…

neda-arneric_800Lepotica nad lepoticama o kojoj je bezobrazno maštalo i staro i mlado od Vardara pa do Triglava, dok je snimala najžešće scene seksa bila je – devica!

Iako je reč o umetničkim delima, na legendarne scene seksa u domaćim filmovima malo ko gleda samo iz tog ugla. A i kako bi kada u njima igraju seks simboli, lepotice o kojima mnogi maštaju na najbezobraznije načine.

Jedna od najlepših žena bivše Juge svakako je bila glumica Neda Arnerić. Zlatna kosa, graciozno telo, zelene i snene oči, dečji osmeh i lice lepotice. Malo je reći da su mnogi od Vardara pa do Triglava bili zaljubljeni u nju. Gledali su je obnaženu u upečatljivim scenama seksa velikih filmova ovdašnje kinematografije.

Još da su znali da je kadrove seksa snimala kao devica, bez ikakvog iskustva i znanja kako se vodi ljubav. Ko bi to uopšte i posumnjao? Jer, kod Nede je tada sve odisalo erotikom, a roditelji su deci prekrivali oči da ih “ne kvare”…

Srpska lepotica je u filmu Lordana Zafranovića “Aloa – praznik kurvi” (1988) snimila jednu od najesplicitnijih scena seksa u istoriji ovdašnje kinematografije, a za ulogu Majre nagrađena i je “Zlatnom arenom” u Puli. Film pripoveda o bračnom paru iz Nemačke koji dolazi na odmor u Hrvatsku, na ostrvo Hvar, gde se Majra, poreklom Zagrepčanka, a udata za dosta starijeg Manfreda (Stevo Žigon), upušta u ljubavnu aferu sa sinom gospođe u čijoj su kući odseli (Ranko Zidarić).

Neda i Ranko su snimili najeksplicitniju scenu seksa u dotadašnjoj istoriji jugoslovenske kinematografije.

– Od prve scene obnaženog muškarca koji skače u more pa do posljednjeg prizora, sve odiše erotikom, pa se nekima može činiti da je radnja tu sporedna, kolateralna pojava samo da bi se mogla prikazati Neda Arnerić kako uzdiše – pisali su tada novinari.

Ipak, od svih scena seksa koje je snimila Neda, najpoznatija je verovatno ona šumska, u neiskusnom duetu sa Slavkom Štimcem iz filma “Ko to tamo peva”. Možda nije najerotičnija (čak je pretežno i komična), ali je najupečatljivija.

O svojim obnaženim ulogama Neda Arnerić je u jednom intervju kasnije rekla:

– Nisam imala pojma o seksualnosti i igrala sam nešto što još nisam doživela. Naučila sam vrlo rano da je snimanje filma posao koji se u dogovoru s rediteljem treba ozbiljno obaviti. U scenariju je, na primer, pisalo: oni se bude ujutru i nakon vođenja ljubavi kreće priča. A ja u to vreme nisam ni znala kako se vodi ljubav. Bio je to deo mog zanata, a ja se smatram dobrim zanatlijom -objašnjavala je tada glumica.                                                                                                            (SrbijaDanas.com)