ĆERKA DANILA LAZOVIĆA: Fali nam tatin osmeh!

danilo-lazovic-1438764121-64838Ćerka slavnog glumca Danila Lazovića Jelena otkriva da joj devet godina posle očeve smrti najviše nedostaje njegov vedar duh. Ona u razgovoru za Informer kaže da je legendarni Šćepan Šćekić iz “Srećnih ljudi” bio otac za primer, kao i da sa setom gleda serije u kojima je imao maestralne uloge

– Ljudi nikada ne zaborave drage osobe. Meni, mojoj sestri Mileni i braći Vuku i Milošu najviše fali iskren osmeh našeg oca. Dobro je što mi njega i danas možemo da gledamo kroz njegove uloge – priča Jelena.

14251_18-danilo-lazovic2_f

[box type=”shadow” align=”alignright” class=”” width=””]Festival “Dani Danila Lazovića” održava se već dve godine u Priboju. Zahvaljujući njegovim kolegama, Danilov lik i delo žive svake godine u oktobru i novembru kroz ovu manifestaciju na kojoj se nagrađuju mladi talentovani ljudi.[/box]

GLAS ME RASTUŽI

Ona priznaje da se ponekad rastuži kada na televiziji čuje dobro poznati glas.

– Bude mi neobično kada prebacujem kanale i odjednom čujem tatin glas. Kada se zaželim njegovog lika, ne moram da ga se prisećam, već mogu da ga gledam u domaćim serijama koje se trenutno repriziraju – objašnjava najstarija ćerka glumca koji je bio dobitnik najznačajnijih priznanja.

Jelena kaže da je Danilo bio odličan roditelj i veliki oslonac celoj porodici.

– Imamo privilegiju da nam je otac bio podrška i uzor u životu i ostavio je veliki trag u nama. Uspeli smo da mu se odužimo za sve, načinom života koji danas vodimo – iskrena je naša sagovornica.
NIJE VOLEO KAFANU
public
Reči hvale za pokojnog glumca ima i reditelj Siniša Pavić, koji je sarađivao sa Danilom u serijama “Srećni ljudi”, “Porodično blago” i “Stižu dolari”.

– Danilo je bio jedan od najtalentovanijih glumaca. Važio je za jednostavnog čoveka i velikog patriotu. Nažalost, umro je tokom snimanja serije “Stižu dolari” i dva dana pred njegovu smrt primetio sam da nije vedrog duha. Kao da je predosetio da će otići – priseća se Pavić, i dodaje da čuveni “Čerčil” nije vodio boemski život.

– On nije voleo kafane, a obožavao je da se šali. Imao je vrlo specifičan smisao za humor i dobru dušu. Pored svoje četvoro dece, preuzeo je na sebe i odgovornost za naslednike njegove sestre – kaže reditelj.

Danilo Lazović je preminuo u 55. godini od posledica infarkta. Iza sebe je ostavio suprugu Branku i decu Jelenu (32), Vuka (27), Milenu (24) i Miloša (21).
Glumica Snežana Savić je od početka svoje karijere sarađivala s Lazovićem. Ona kaže da joj je i posle  devet godina teško kada gleda reprize serija u kojima je glumio.
– Bili smo često partneri u serijama. Uvek se rastužim kada gledam reprize “Srećnih ljudi”, “Porodičnog blaga” i drugih serija. Obožavao je zdrav život, uzgajanje povrća i život na selu – rekla je Snežana za Informer.                                                                                                                                                                                               izvor: informer.rs