Horor u Kragujevcu: Četvorka ubadala iz obesti

08-kraguje_620x0ČETVORICA mladića u noći između petka i subote , najverovatnije nasumično, napadala su prolaznike u blizini zgrade Prve kragujevačke gimnazije. U tom divljanju, nožem je u leđa uboden petnaestogodišnji dečak, a nedugo zatim napadnuta su još dvojica mladića. Oni su takođe od uboda nožem povređeni po leđima i rukama.
Kako je u subotu saopštila policija, uhapšeni su D. D. (24), P. Š. (22), U. Đ. (22) i A. G. (21), svi iz Kragujevca. Terete se za teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu.

Petnaestogodišnji dečak sa teškim povredama zadržan je na lečenju u Kliničkom centru. Kako saznajemo, nije u životnoj opasnosti. Druga dvojica povređenih mladića od 17 I 19 godina puštena su na kućno lečenje i njihove povrede su lakše.

Prema nezvaničnim saznanjima iz policije, četvorica osumnjičenih su bez razloga i povoda najpre napali petnaestogodišnjeg dečaka. Nedugo zatim nasrnuli su na još dvojicu mladića. Zašto su to učinili zasad je nepoznato, a pretpostavlja se da su nasumično napadali jer, bar zasad nema saznanja da su se sa nekim od povređenih sporečkali ili svađali.

Nakon toga četvorica osumnjičenih zabarikadirala su se u iznajmljenom stanu u obližnjoj zgradi.

– Policija je brzo blokirala sve ulaze i posle brze i efikasne akcije uhapsila osumnjičene – kažu u policiji.

Četvorici napadača određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, a nakon isteka tog roka, uz krivičnu prijavu biće sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Kragujevcu.

NAĐENI NOŽ I DROGA

PRETRESOM stana u kojem su bili osumnjičeni, policija je pronašla nož za koji se osnovano sumnja da je korišćen prilikom napada. Takođe, pronađena su i dva grama opojne droge marihuane koja je bila pripremljena za upotrebu.                                                                                                                    Novosti.rs