A SVA KOLA JE IMAJU: Znate li ŠTA pokazuje strelica pored oznake za gorivo na instrument tabli?

instrument-tabla-foto-profimedia-0183818138-660x330Moguće je da je nikada niste primetili iako je ima većini instrument tabli na kolima u svetu. Sve i da znate za nju, teško da ste se ikada zapitali čemu služi mala strelica na odeljku koji nas informiše o količini goriva u rezervoaru.

Može biti na levoj i na desnoj strani simbola u obliku aparata za točenje goriva na benzinskoj stanici. Upravo taj položaj opravdava svrhu postojanja ove strelice. Ona pokazuje sa koje strane se u kolima koje vozite nalazi poklopac od rezervoara gde se “dotankavaju” četvorotočkaši.

instrument-tabla-2-foto-profimedia-0278264688 Deluje da je ta funkcija poprilično besmislena (ko ne zna svoj auto toliko da nije siguran gde se puni gorivo?), međutim u pojedinim situacijama ume da bude veoma korisna. Na primer, ako iznajmljujete automobil (renta kar). Ili ako ukradete kola… Ups, pardon, to je već nezakonito! Nemojte krasti, samo smo se malo našalili…                                                                                                     Izvor (prvi.co)