Gigu Moravca je volela cela Jugoslavija: A ovo je njegova NASLEDNICA!

03_1394617174_675x0Marko Nikolić, naš filmski i pozorišni glumac, iza sebe ima brojne uloge, veoma važne za srpsko glumište. Koliko je širok njegov talenat, pokazuju asocijacije na njega, a one se kreću od Karađorđa do Gige Moravca. Poznato ime našeg filam i televizije igra i jednu bitnu životnu ulogu, ulogu oca. Mina Nikolić je njegova ćerka.

 

Mina Nikolić koja je posle Pete beogradske gimnazije 2012. upisala Akademiju umetnosti u Beogradu voli glumu kao njen tata.

131332_premijera-filma-peti-leptir-231214-ras-foto-vesna-lalic-03-preview_630x0Ide tatinim stopama; Mina Nikolić
Minu smo gledali u filmu Stefana Filipovića “Pored mene”, u “Urgentnom centru” Dejana Zečevića, u komediji “Deo duše” Mine Petrović, u “Tankoj liniji” Danila Cekovića, ali i u prvom srpskom 3D filmu “Peti leptir” Milorada Milinkovića.
Bilo je to 2014. godine. Marko Nikolić je za “Blic” otvoreno pričao o tome da je njegova ideja bila da Mina glumi u ovom ostvarenju.

– To sam inicirao, ali niko se nije bunio, a i zašto bi kad je normalno da otac glumac podrži ćerku glumicu. Pa i svaki hirurg bi svom sinu hirurgu dao da operiše – rekao je tada.

Mina talentom opravdava uloge koje dobija, i ima veliku šansu da nadmaši poznato prezime.

Uloge Marka Nikolića
Karijera glumca Marka Nikolića počela je 1963. godine filmom “20.000 za trošak”. U velikoj meri ju je obeležila uloga Karađorđa kojeg je igrao tri puta, u “Karađorđevoj smrti” , u seriji “Vuk Karadžić” i u “Šejtanovom ratniku”. Ali i uloge u serijama “Budva na pjenu od mora” (Đed Joko), “Montevideo, Bog te video” (Anastas Božić), “Gore dole” ( Damjan Danković „Džoks“), u filmovima “Tamna je noć” (Boško Beležada), “Glava šećera” (David Uzlović, zelenaš), “Brat Deyan” (general Dejan Stanič).
I naravno, značajan deo njegove karijere bio je Dragiša Popadić, čuveni Giga Moravac, u čuvenoj seriji “Bolji život”.                                                                                                                                                    Izvor : zena.blic.rs