Ispovesti žena koje su radile na jahtama bogataša: Evo šta smo sve preživele za 3.500 evra mesečno

vintage-kupaci-kostimi-hm-2015-2-601x400Ove dve devojke godinama su radile kao posluga na jahtama bogataša, a nedavno su progovorile o svojim iskustvima.

Sara Begbi i Betani Silkoks posluživale su poslovne ljude i članove kraljevske porodice i iako su se u svom poslu družile sa bogatima, putovale na egzotične lokacije i dobijale basnoslovne napojnice, otkrile su šta se skriva ispod glamurozne površine.
„Na nogama sam bila od 6 ujutro, pa sledećih 16 do 18 sati, s tim da bih tokom dana jedva sela na nekoliko minuta. Ako se i to desi“, tvrdi Sara za „Dejli mejl“.

Prostor u kojem je Sara spavala bio je toliko mali da se osećala kao da je u zatvoru, ali dnevni troškovi bili su joj minimalni – smeštaj nije plaćala, a mesečno bi zaradila oko 2.500 evra.
Iako ga nije imala puno, u slobodno vreme živela je gotovo kao i njeni gosti – uživala bi u hotelima sa pet zvezdica i jela u najboljim restoranima, a sve je finansirala svojim, kako ističe, teško zarađenim novcem.
„Jednom prilikom dobila sam Armani sat, a svi troškovi večere u restoranu bili su plaćeni“, prisetila se Sara i situacija u kojima je, kako kaže, ipak jako dobro prošla.

Betani je kao deo posluge na brodu radila tri godine nakon završetka fakulteta, a to je nazvala odličnim životnim iskustvom. Na nogama je najduže provela 25 sati u kontinuitetu, a kopno jednom nije dotakla čak 40 dana.
„Retko smo imali vremena za ručak, pa bi uglavnom nešto usput pregrizli“, rekla je Betani, koja je mesečno zarađivala više od 3.500 evra, sa svim plaćenim troškovima, povratnom kartom i 60 dana plaćenog godišnjeg odmora.

Tokom svog rada na jahti, susrela je mnoge poznate ličnosti kao što su Vil Smit, princ Albert od Monaka, Antonio Banderas i mnogi drugi.

Tri godine provela je okružena mnoštvom ljudi pa, iako je mnogo pretrpela, priznaje da se danas ponekad oseća pomalo usamljeno.
(Izvor: b92.net)