BORE SE ZA SVOJE ŽIVOTE: Ove poznate zvezde prolaze ŽIVOTNU DRAMU i igraju utakmicu života

ljubisa-samardzic-dona-ares-janko-tipsarevic-foto-kurir-story-ap_800Poznate ličnosti, koliko god njihovi životi izgledali kao iz bajke, prolaze kroz teške životne sudbine i mnoge se bore s teškim bolestima.

Srpski glumac Ljubiša Samardžić operisan je pre mesec u Kliničkom centru Srbije. Operaciju na glumčevom mozgu je izveo tim najboljih lekara, a hirurška intervencija je trajala nekoliko sati. Glumca očekuje duži oporavak.

 

Bosanskoj pevačici Azri Kolaković, poznatijoj pod imenom Donna Ares, lekari su 2014. godine dijagnostikovali kancer. Posle dve godine terapija i borbe za život, pevačica je konačno uspela da pobedi opaku bolest. Međutim, njena borba je bila duga i iscrpljujuća. U aprilu 2015. godine dobila je prvu bitku, metastaza nije bilo. A u maju 2016. godine Dona je saopštila da postoji mogućnost da se karcinom vratio. Usledila je još jedna borba, iz koje izašla kao pobednik.

Foto Printscreen/Instagram

*Foto Printscreen/Instagram

 

Dijana Karić, bivša misica, saznala je da boluje od raka kada je imala 27. godina.- Bilo je to sasvim slučajno, kada sam otišla na rutinsku kontrolu kod lekara zbog manjeg poremećaja u ciklusu. Bila sam sigurna da nije ništa strašno, da je to zbog stresa ili posledica česte promene klime. Kao hladan tuš dolazi to saznanje – rekla je Dijana i dodala:- Na direktan i surov način mi je saopšteno od čega bolujem. Lekar mi je rekao neke stvari za koje smatram da nisu bile etički ispravne, tipa: “Sada spasavamo živu glavu, zaboravi na sve, samo je glava u pitanju.” To zvuči zvuči jako strašno, ali moram da priznam da se nisam uplašila, nisam mogla da pretpostavim da mogu biti toliko jaka. Rekla sam sebi: “Ok, to je to. Imam za cilj da izađem iz ovoga kao pobednik i ozdravim.”

Foto Profimedia/Instagram

*Foto Profimedia/Instagram

 

Janko Tipsarević je pošto je dva puta operisao tumor koji je zahvatio tri četvrtine pete na njegovoj levoj nozi, Janko je morao da se podvrgne i trećoj. Očajanje, strpljenje i brigu sa njim je delila supruga Biljana, sa kojom je skoro deset godina. Ni Biljana ni Janko nisu želeli da jadikuju nad sudbinom, već su se obratili najboljim lekarima. Pauza je teniseru trajala 11 meseci, a on se posle oporavka vratio na teren.

Foto AP

*Foto AP

Šenon Doerti

Zvezda serija “Beverli Hils” i “Čari” više od godinu dana se bori sa rakom dojke, a kada je izvršena mastektomija, saopšteno joj je da se rak proširio. – Nakon hemioterapije. Verujem da nam kretanje izuzetno pomaže u procesu izlečenja. Nije uvek lako i dešava se da nisam u stanju da vežbam, ali se trudim da vežbam kako bi mi krv prostrujala i tako izbacila toksine iz organizma. Ponekad su vežbe lagane, nekad teže, ali ključ je u kretanju. Vežbanje je lek za svaku bolest. Put ka izlečenju je popločan svim vrstama izazova – poručila je Šenon.

Foto Profimedia

*Foto Profimedia

 

Kajli Minog

Australijska pevačica Kajli Minog se 2005. godine borila sa rakom. Nakon osam meseci hemoterapije i operacija, Kajli je objavila da se izlečila.”Kada se borite sa nečim većim od sebe uvidite koliku snagu zaista imate”, rekla je Kajli povodom raka.

Foto Profimedia

*Foto Profimedia

 

Toni Brekston

Pevačica kojoj je u 15, godini dijagnostikovan lupus, prošlog meseca završila je u bolnici zbog komplikacija sa lupusom. Ona je javnosti otkrila da boluje od ove bolesti 2010. godine. Lupus je autoimuna bolest koja uzrokuje da imuni sistem organizma napada sam sebe, svoje organe i tkivo.

Foto Profimedia

*Foto Profimedia

 

Džon Njuman je skrivao četiri godine, a za britanske medije nedavno je progovorio je o teškoj borbi s bolešću koja se vratila.Za Miror je rekao da se nada da će operacija i hemoterapija biti uspešni, a rekao je i kako razmišlja pozitivno.

“Poprilično sam anksiozan i stalno sam razmišljao o tome. Bilo mi je čak i lakše kad sam saznao da se tumor vratio i da više ne moram da brinem. Ionako se mučim sa spavanjem. Sad barem mogu da razmišljam o nekim drugim stvarima”, rekao je.

Foto Profimedia

*Foto Profimedia

 

(Kurir.rs)