PROGOVORILA NAKON OSAM GODINA: NAJBOLJA PRIJATELJICA TOŠETA PROESKOG TEK SADA OTKRILA DA ON…

tose-proeski-1422141218-610777Pevač Toše Proeski je nesretno poginuo 16. oktobra 2007. godine u saobraćajnom udesu, a osam godina kasnije, jedna od njegovih najbližih prijateljica Anja Mironova, odlučila je da za portal “24 sata“ progovori o pjevačevom privatnom životu, kao i o činjenici da sve više ljudi koristi njegovo ime za ličnu promociju. Prenosimo intervju u potpunosti!

Kakav je Toše bio u privatnom životu, šta ga je zanimalo, šta ste radili zajedno?

– Mogu da kažem da je on osoba za cijeli život. Uvijek ste mogli da se oslonite na njega kao na prijatelja i brata. Uvijek iskren. Bio je optimista, uvijek pozitivan, ali ujedno jako emotivan i jak. Tošeta niste mogli sresti iznerviranog, da se svađa ili vrijeđa nekog. Uvijek je bio nasmijan, čak i kad mu nije do smijeha, učinio bi sve da se drugi osjećaju raspoloženo i svakom bi pružio koji minut pažnje. Često se relaksirao uz muziku kući.

Volio je operu, muziku iz filmova što nam je bilo zajedničko. Dosta je gledao filmove, omiljeni su mu bili historijski. Sport ga je takođe ispunjavao. Volio je da komponuje i da čita knjige. Neko vrijeme prije smrti, što malo ko zna, proučavao je jezike, a naročito je bio impresioniran italijanskim. Imao je malo slobodnog vremena, a i kad bi ga našao provodio ga je u krugu porodice. Isto tako, nikada niste mogli da čujete da, kao većina današnjih “zvijezda“, kaže da su nastupi naporni, da im se ne ide na koncerte, da su preumorni. On i kada je umoran, što je bilo često, volio je da kaže “Uh što sam se lijepo umorio“. Bilo da se radilo o koncertima, sportu. Volio je to što je radio.“

Izvor: ekskluziva.ba