ISPOVEST VEZANOG DEČAKA: Samo da me tata više ne tuče

013 (7)_620x0TATA me je najpre udario nekoliko puta kanapom po leđima, a potom me vezao za drvo. Srećom konopac nije bio debeo, pa sam posle petnaestak minuta uspeo da se oslobodim. Nadam se da mene i brata više neće tući.

Ovo nam je drhtavim glasom ispričao G. A. (10) koga je otac Aleksandar Avdić (32) iz Žitnog Potoka kod Prokuplja u subotu pretukao u alkoholisanom stanju. Nakon toga, dečaka je vezao za drvo ispred kuće!

Aleksandrov otac Stanimir prijavio je sina zbog nasilja, i trenutno čuva dvojicu unuka. Prema njegovim rečima, sve je počelo kada je otac zatekao dečake kako se sankaju ispred kuće u dvorištu.

– Rekao sam mu da sam im ja dozvolio da se sankaju, ali je on tada nasrnuo na mene i zapretio nam da će nas sve pobiti – priseća se nemilih scena Stanimir. – Počeo je da bije starijeg dečaka, a potom je uzeo kanap i vezao ga za drvo.

Tako vezanog mališana udario je još nekoliko puta. Potom je zapretio da će ubiti svog oca i decu, a zatim je otišao da spava.

– Uplašio sam se da će nam stvarno presuditi i zbog toga sam pozvao policiju. Više nisam mogao da izdržim. Srećom patrola je došla brzo, njega uhapsila, a nas odvela kod lekara – dodaje Stanimir, i ističe da G. A. srećom nije imao ozbiljnije povrede.

On objašnjava da su dečaci još pod stresom, pogotovo što ih je otac i ranije u alkoholisanom stanju tukao. Zbog toga ga je, kaže, napustila supruga i ostavila decu. Posle saslušanja u tužilaštvu, Aleksandru Avdiću je određen pritvor do 30 dana.

PLAŠIM SE DA MI NE UZMU UNUKE

Porodica Avdić se u Žitni Potok doselila krajem prošle godine, a prethodno su živeli u Kruševcu. Prema rečima Stanimira, i tamo su se događale nemile scene.

– Aleksandar se odao alkoholu pre tri godine i od tada su česti izlivi besa i nasilja – priča Stanimir.

On, kako kaže, nije želeo da sve to prijavi policiji da ih ne bi oduzeo Centar za socijalni rad.

– Iako nam je teško, ne želim ni da pomislim da unuke dam u hraniteljsku porodicu – kaže Stanimir.                                                                                                                                                                        izvor  :   novosti.rs