OČAJNI DEČAK (10) MOLI ZA POMOĆ: Jeziv apel učenika “Mama, ne mogu više…”

Moje dete godinu i po dana trpi vršnjačko nasilje, a niko od nadležnih ništa nije preduzeo! Kada je pre dva došao kući s modricom na licu, rekao mi je da više ne može da trpi torturu!

Ovo u potresnoj ispovesti za Kurir kaže Snežana Tošić, majka desetogodišnjeg F. T., učenika trećeg razreda OŠ „Milovan Glišić“ u Valjevu, žaleći se da ne zna od koga još da traži pomoć!

Kap koja je prelila čašu dogodila se u sredu uveče, kada se dečak iz škole vratio s modricama i oderotinama po licu.

Očajan

– Na putu od škole do kuće jedan od trojice dečaka koji već duže vreme maltretiraju moje dete ledenicom ga je udario u glavu. Dete je kući došlo uplakano i reklo mi je: „Mama, ne mogu više, molim te, nauči me da se i ja bijem, jer ovo maltretiranje više ne mogu da izdržim“. Odmah sam ga odvela u Urgentni centar, gde su mu sanirane povrede. O celom slučaju je obaveštena i valjevska policija. Da zlo bude veće, otac dečaka koji je udario mog sina je prosvetni radnik – rekla je Snežana.

Tuku ga gde stignu

Ona tvrdi da je nasilje nad njenim sinom počelo još u oktobru 2015. godine. Od tada, kaže, skoro svakodnevno kući dolazi u modricama.
-Trojica dečaka iz razreda ga stalno maltretiraju. Dete je potpuno izubijano. Od pre neki dan ima modricu na ruci, od prošle nedelje na nozi, i skoro da nema dana da ne bude udaren. Ta deca su ga tukla u učionici, školskom dvorištu, kao i na putu od škole ka kući. Više ne znam šta da radim i kome da se obratim. Iz škole ne izlazim. Molila sam njegovu učiteljicu da mi pomogne, bila sam i kod direktorke škole. Jedino sam dobila obećanje da se to više neće ponoviti. Međutim, moje dete i dalje kući dolazi s masnicama. Posle ledenice koju je dobio u glavu, pitam se šta je sledeće – kaže očajna majka.

Direktorka škole Nataša Badovinac: MA KAKVO VRŠNJAČKO NASILJE

Direktorka OŠ „Milovan Glišić“ Nataša Badovinac tvrdi da vršnjačkog nasilja nije bilo.
– Nema govora o tome da je dete dobijalo batine u školi ili školskom dvorištu. Za ovaj slučaj sam saznala iz medija. Koliko znam, dečak je zadobio povrede prilikom grudvanja, ali to se desilo van školskog objekta. Majka dečaka je prošle godine dolazila kod mene na razgovor, ali nema ni govora da je dete žrtva drugih dečaka iz razreda – tvrdi direktorka. U valjevskom Centru za socijalni rad kažu da nisu upoznati sa ovim slučajem.

Majka Alekse Jankovića: ZATAŠKAVANJE NASILJA JE NEDOPUSTIVO

Dragana Janković, majka Alekse iz Niša koji je oduzeo sebi život zbog vršnjačkog nasilja, kaže da ju je Snežana Tošić zvala prošle godine, želeći da sazna kako da pomogne oko usvajanja Aleksinog zakona.
– Pretpostavljam da se nasilje nad njenim detetom još tada dešavalo. Škola sve navode treba da ispita veoma ozbiljno. Prosvetni radnici koji zataškavaju nasilje su saučesnici u zlostavljanju! Dete koje trpi nasilje, šamare i modrice možda može da preživi, ali traume ostaju za ceo život – ističe ona i dodaje da škole krivicu često prebacuju na žrtve i roditelje.

(Izvor: kurir.rs)