Skandalozna odbrana Ahmeta Marinkovića: Marija samu sebe palila po čelu

SAMO sam nekoliko puta Mariju udario rukom po licu i od toga je imala masnicu na jednom obrazu. Kad sam u tužilaštvu video slike na kojima je ošišana i s brojnim podlivima, umalo se nisam šlogirao.
Ovo je u sredu u Drugom osnovnom sudu u Beogradu tvrdio Ahmet Marinković (40), optužen da je od 25. do 27. septembra prošle godine u iznajmljenom stanu u Kaluđerici fizički zlostavljao nevenčanu suprugu Mariju Ferizović (21). Prema onome što se navodi u optužnici, on ju je tri dana držao zaključanu i za to vreme fizički zlostavljao, nanevši joj teške telesne povrede.

Marinković je osumnjičen da je Mariju ošišao do glave, da joj je obrijao obrve i isekao trepavice, da ju je tukao šipkom od usisivača dok se nije iskrivila, da ju je šutirao po glavi i telu i ubadao makazama. Tereti se da je nesrećnu devojku upaljenom cigaretom pekao po ušnoj školjki, tukao letvom u kojoj su bila zabodena dva eksera, a tom prilikom joj se jedan ekser zabio u koleno. Ahmet je sve ove navode u četvrtak negirao.

– Nisam je užarenim žiletom opekao po obrazu, niti sam je metalnim delom od kućišta kompjutera opekao po čelu – izjavio je Marinković. – Nisam je terao na odnos, niti je primoravao da jede izmet iz bebine pelene, ni moj izmet. Nisam joj pretio da ću je terati da se prostituiše i tako izdržava mene i njenu sestru. Jesam je udario po licu, ali kada mi je kazala da je imala seksualni odnos sa sinom vlasnika stana u kojem smo živeli, i to u sobi u kojoj su spavala naša deca. I posle svega sam rešio da joj oprostim i dogovorili smo se da ćemo otići odatle i da više neće biti u kontaktu s tim muškarcem.

Ahmet je tvrdio da je tokom tri sporna dana uglavnom bio van kuće. Prvog je, kako kaže, s Marijom bio na splavu, kod njene majke, u Pančevu. Uveče je dovezao do kuće, da bi on otišao do bankomata kod TC na Voždovcu da podigne novac.

– Kad sam se vratio, ona je bila stondirana – rekao je optuženi, naglašavajući da je Marija iz narkomanske porodice. – Sedela je na stolici. Glava joj je padala. Pitao sam je o čemu se radi, šta se dešava. Zašto se klela u decu da nije bila s tim muškarcem, kad jeste. Rekla mi je da se smirim, umila se i rekla mi da spremim nargilu. U jednom trenutku, kako joj je padala glava, čelom je pritisnula na taj deo. Odmah sam uzeo mast protiv opekotina i namazao je.

Sutradan je ceo dan bio van kuće. Kad se uveče vratio, dogovorio se s Marijom da će narednog dana zajedno, po podne, ići da gledaju stanove. Ujutru je otišao do prodavnice. Kad se vraćao kući, video je policijska kola i tada su ga uhapsili.

Na pitanje zamenice tužioca, koja je tražila od suda da Marinković bude osuđen na šest godina zatvora, ko bi njegovoj ženi naneo takve povrede ako nije on, optuženi je odgovorio:

– Ja mislim ona sama. Ona je sa 15 godina iglom sebi bušila jezik. Kad sam 27. septembra izašao iz kuće, Marija nije bila ošišana. Nije imala opekotine na licu, osim one na čelu.
NASILNIK OSTAJE U PRITVORU

BRANILAC Ahmeta Marinkovića tražio je od suda, što nije prihvaćeno, da se njegovom klijentu ukine pritvor, a kao zamena odredi kućni uz elektronski nadzor ili zabrana prilaska oštećenoj. Na konstataciju sudije da je izjavio da više ne stanuje u Kaluđerici i gde bi mogao da bude u kućnom pritvoru, advokat je odgovorio:

– Kod bivše supruge. Ona ga inače stalno posećuje u pritvoru. Mi bismo nju i predložili za svedoka, kako bi ona kazala da li ju je ikada zlostavljao. Predložio bih kao svedoke i ljude kod kojih su stanovali, jer se u optužnici tvrdi da je Marija vrištala, pa je to neko morao i da čuje.                              izvor: novosti.rs