MLADA SRPSKA GLUMICA: Davala sam telo svima redom i svi su mi obećavali ulogu…

Mlada glumica, tek na početku karijere, srela se sa “problemom” koji već dugo postoji u srpskom glumištu. kako dobiti filmsku ulogu ako ne pripadaš nijednom klanu.

Ona se izjadala prijateljici i nehotice otkrila da se u srpskoj filmskoj industriji uloge i dalje uglavnom dobijaju preko kreveta. A ponekad čak ni to nije dovoljno.

 

– Išla sam na kasting za ulogu u jednom filmu koji je kasnije super prošao u bioskopima. I svi su mi obećavali ulogu. I producent, i snimatelj, i reditelj, i glavni glumac… I sa svima sam morala da spavam da bi, šatro, urgirali za mene. Nećeš verovati kakve je sve perverzije od mene tražio reditelj. Pristala sam na sve, mislila sam da drugačije ne može, sve starije koleginice su mi rekle da se tako dolazi do uloge – otkrila je mlada lepotica.

Ulogu, ipak, nije dobila.

– Kad je došlo vreme da se podele uloge svi su prestali da mi se javljaju. Na kraju sam nekako došla do reditelja i pitala ga u čemu je stvar, a on me je doslovno oduvao: “Pa, šta ti misliš, da si jedina? Znaš li koliko ih ima koje bolje puše od tebe?!”. Nisam mogla da dođem k sebi. Sad gledam koleginicu u toj ulozi i pitam se – šta li je sve ona morala da uradi…

(Informer)