PROGOVORIO SIN LEGENDARNOG GLUMCA: Čkalja je istinu govorio SVIMA u oči! Ne vole svi da je čuju

Ovih dana, 14 godina od njegove smrti, reprizira se Vruć vetar, gledali smo nedavno Kamiondžije, Bolji život, gde je igrao jednu od poslednjih televizijskih uloga.

Čedomir Petrović, koji je sa ocem igrao u jednoj epizodi Vrućeg vetra, danas je penzioner, više od 20 godina se ne bavi glumom, piše knjige, kolumne. Otkriva da ne gleda televiziju, ne gleda reprize, a svog oca, o kojem piše i u svojoj novoj knjizi “Bilo nekad jedno vreme kad su ljudi bili bolji”.

Foto PrintscreenFoto Printscreen

“Bio je jako dobar otac. Trudio se, a ja sam se trudio da budem dobar sin. Nismo se sukobljavali nikad, jedino oko sporta, oko fudbala koji smo zajedno gledali. Nikada me nije udario, nikad nije psovao… Kad se sećam oca, više se privatnih stvari koje publika ne zna. Ne setim se njegovih uloga i humora već kao oca.Ja sam njegove serije gledao kao gledalac. On je bio potpuno normalan, jedino je njegova popularnost bila enormna”.

A na to da je na kraju karijere Čkalja bio zaboravljen, da ga se i danas retko sete, Čedomir Petrović kaže:
“Zaboravljaju i žive, ne samo onih kojih više nema. Nije se on sviđao nekima koji treba da ga se sete. On se sviđao narodu. A ovima je govorio u lice istinu. Ne vole svi da čuju istinu. Zbog toga trpimo moja ćerka i ja. Trpimo, niko nas ne zove u pozorište, na film, na televiziju… Sva vrata su nam zatvorena kao londonsla banka. Neće da nas zovu. Moja Jovana je odlična glumica, igrala je u Jugoslovenskom dramskom. Došli su novi mladi glumci, to su klanovi… A ponosan sam što je Čkalja bio takav”.

Vruć Vetar Epizoda 8 – Pronalazak by jugo-film

A pričalo se i da se Pavle Vuisić i Čkalja, veliki partneri u seriji Kamiondžije, nisu mnogo voleli.

“Paju nisam poznavao privatno, ali znam da je njegov privatni život bio potpuno suprotan od života mog oca. Moj otac nije popio ni kap alkohola, a Paja je voleo to ponekad. Paja je voleo reku, a moj otac nikada nije voleo reku… A ti da se sa Pajom nije voleo i svađao? Pa ne bi mogli onakvu seriju da naprave da su se svađali. Bili su drugačiji, nisu se družili, ali su bili profesionalci. Bilo bi dobro da se svi svađaju kao Paja i Čkalja pa da naprave nešto izvanredno kao što su uradili njih dvojica”, rekao je Čedomir Petrović.

Hvala vam što jedem koske

Ostao je upamćen jedan od poslednjih Čkaljinih govora kada je primio nagradu Car Konstantin.

“Da sam u Americi i da sam primio ovako veliku nagradu zahvalio bih se prvo svojoj ženi, pa djeci, rodbini, zatim producentu i reditelju. Ali, s obzirom da sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se prvo svom šefu samoposluge što mi ponekad odvoji penzionersku kost, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mlijeko, pa mom poštaru koji mi uvijek, na vrijeme, sa zakašnjenjem donese penziju. Da nije bilo njih, ne bi bih bio ovdje”, rekao je Čkalja nakon što je 2002. godine primio nagradu za životno djelo “Car Konstantin”    izvor:kurir.rs