Ovo su jezivi detalji sa snimanja filma “Lepa sela, lepo gore”

KAŠIKARE, DEMINERI I MNOGO ALKOHOLA

Prošlo je tačno dve decenije kako je snimljen film “Lepa sela, lepo gore” Srđana Dragojevića po priči Vanje Bulića. Film je brzo stekao status kultnog, a postoje mnoge stvari o njemu koje su donedavno bile nepoznate.

– Vojnici koji se pojavljuju u filmu, nisu statisti, već su bili prava uniformisana lica. Jednom od vojnika produkcija je ostala dužna dnevnicu, pa se on pojavio na setu sa kašikarom i pretio da će se razneti ako mu se njegov novac ne isplati. Dnevnica je bila 20 maraka.

Foto: Screenshor YouTube / youtube

– Nikola Pejaković Kolja je pauze na snimanju provodio sa deminerima koji su išli na svaku lokaciju pre ekipe, ne bi li proverili da li ispred ima mina.

 

– Scena u kojoj Pejaković i Dragan Bjelogrlić igraju košarku jedva je snimljena jer je Kolja bio pijan. Da bi proslavili uspešan završetak snimanja scene, slikali su se u svinjcu, ali se Kolja toga ne seća.

Foto: Screenshor YouTube / youtube

– Kako su snimali u ratnom područiju, morali su da sarađuju sa ratnim glavešinama, od kojih su neki završili u Hagu.

– Teško je govoriti o tome danas, to nije bilo normalno snimanje. Glave nam nisu bile normalne. Nije bila normalna situacija, glave nam nisu bile iste kao ove danas. Nikome od nas – rekao je Nikola Pejaković Kolja, koscenarista i glumac za Mondo.