NAŠAO POSAO Bivši gradonačelnik Čačka mehaničar u Čikagu!

Rado Srbin ide u mehaničare! Vojislav Ilić, nekadašnji gradonačelnik Čačka i rođeni brat lidera Nove Srbije Velimira Ilića, poslednjih nekoliko meseci radi kao auto-mehaničar u Čikagu, saznaje „Alo!”.

Naime, kako otkriva dobro obavešten izvor „Alo!”, Vojislav se jesenas zaposlio u jednoj auto-mehaničarskoj firmi u Čikagu, u kojoj radi kao mehaničar.

– Vojislav popravlja kamione i odličan je radnik. On voli taj posao i zato se i odlučio da baš to radi, nije bio prinuđen da ode u majstore – navodi naš sagovornik.

Kako se doskorašnji gradonačelnik Čačka, koji je na toj funkciji bio do sredine prošle godine, dobro materijalno obezbedio tokom godina koje je proveo na čelu grada, nije ni čudno što se sada bacio na hobi. Naime, prema poslednjoj imovinskoj karti koju je prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, juna 2016, Vojislav u svom posedu ima brojne nekretnine. Tako u svom vlasništvu ima dva stana, poslovni prostor, četiri voćnjaka ukupne površine od oko pet ari, kao i čak 13 njiva, ukupne površine oko 90,5 ari. Sve ovo stekao je u periodu dok je radio kao gradonačelnik.

Ipak, iako je u imovinskoj karti naveo da je, osim dva stana koja je kupio, sve ostalo nasledio, svojevremeno je njegov brat od strica Strahinja Ilić za medije izjavio da su sve što su Velimir, Vojislav, još jedan brat i on nasledili od dede bila po skromna dva hektara zemlje. On je tada podsetio i da je Veljin i Vojin otac bio zanatlija u Fabrici reznog alata, te da je teško mogao da stekne bogatstvo radeći taj posao. Strahinja je tada otkrio i da je Vojislav pre svih poslova koje je naveo u svojoj biografiji radio kao mehaničar i da je rano otišao u invalidsku penziju, mada nije znao da kaže od čega je to Vojislav bolovao.

Velja: Mi smo radni ljudi

Velimir Ilić potvrdio je da mu brat radi kao mehaničar u SAD, te poručio za “Alo!” da su on i brat radni ljudi i da ne beže od “običnog” posla.

– Nije sramota raditi i vratiti se svom poslu. Mi nismo kao braća Vučići uzeli pola Srbije, pa da ne moraju da rade ni naši unučići. Mi uvek radimo i radićemo – poručio je Ilić i zaključio da je lepo raditi, te da čovek treba da živi od svog rada.

Inače, u zvaničnoj biografiji Vojislava Ilića se navodi da je radio kao pomoćnik direktora Mašinsko-saobraćajne škole, kao direktor Osnovne škole „Sveti Sava” u Čačku, a da je od 2005. do 2008. godine obavljao funkciju predsednika, dok je u više mandata bio i odbornik Skupštine opštine Čačak. Bio je i član Upravnog odbora JP „PTT Srbije”, kao i direktor javnog preduzeća „Gradac”. Bio je i predsednik Upravnog odbora fudbalskog kluba „Borac” iz Čačka, da bi 2012. godine postao prvi čovek Čačka, a na toj funkciji bio je do juna 2016.                                                                                       izvor : alo.rs