Tajna dobrog seksa u braku

Nije nemoguće sačuvati strast i nakon godina, pa i decenija zajedničkog života. Da bi otkrili šta je ključ, naučnici su ispitivali parove zadovoljne seksualnim životom i shvatili da su im zajedničke ove tri navike.
Partneri su sigurni u svoju privlačnost – Jedan od najvećih neprijatelja seksa je uverenje da partner misli da smo neprivlačni. Kad verujemo da smo mu seksi, bićemo raspoloženi za igre u krevetu. Uloga partnera tu je veoma značajna, pogotovo za žene nakon porođaja, kada je potrebno uveravati lepšu polovinu da je i dalje privlačna.

Nema pritiska – Uspešni parovi znaju da seks neće svaki put izgledati kao na filmu i da bi svakodnevno cepanje odeće sa partnera bilo, ne samo skupo, već i smešno. Za njih, seks nije sport u kom jure rekord, već način da se povežu s partnerom.

Uvek nađu vreme za ljubav – Mnoštvo obaveza, brzina, iscrpljenost čine da se vođenje ljubavi nađe pri kraju liste prioriteta. Ali, stručnjaci upozoravaju da ne smemo da dozvolimo da se ovo desi, makar morali da rezervišemo termin za seks. Parovi kod kojih je seks i dalje dobar, retko govore izričito “ne” partneru. To ne znači da će uvek voditi ljubav, već da će pronaći kompromisno rešenje.