POGLEDAJTE GRAFIKONE Zimi ni približno nije kraj: Minus sve do aprila, i danas sneg!

U toku noći sneg će padati i u nižim predelima.

Iako se čini da je zimi odzvonilo, budući da je temeperatura ovih dana išla do 13. podeoka iznad nule, moraćemo da vas razočaramo- snega i minusa biće sve do aprila.

Meteorolog Nedeljko Todorovi kaže da nas u narednih mesec dana očekuje veoma promenljivo vreme i da će mrazevi, koji su uvod u hladno vreme, prestati tek u aprilu.

*Prognoza za Beograd

*Prognoza za Novi Sad

*Prognoza za Niš

“Od srede nas očekuje sunčano vreme sa temperaturom do 15 stepeni”, najavljuje Todorović i dodaje da nas od petka ponovo očekuje naoblačenje i kiša.

Ovakve promene sa porastom temperature još uvek ne znače kraj zimi, jer nas, prema Todoroviću, čeka još snega, najmanje u dva navrata.

*Prognoza za Kragujevac

*Prognoza za Zlatibor

*Prognoza za Kopaonik

“U noći između subote i nedelje očekujemo slab sneg uz kišu koji se neće dugo zadržati. Nakon toga, Srbija će se ponovo zabeleti krajem februara ili prvih dana marta”, rekao je meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Najhladnije će biti na planinama, odnosno Zlatiboru i Kopaoniku gde će se živa u termometru spuštati do 13. podeoka ispod nule.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za: 18.02.2017.

Biometeorološke prilike mogu izazvati pojačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Astmatičarima i osobama sa oboljenjima srca se savetuje opreznost. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolja, reumatski bolovi i neraspoloženje. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za: 19.02.2017.

Biometeorološka situacija može prouzrokovati tegobe kod cerebrovaskularnih bolesnika i kod osoba sa disajnim problemima. Glavobolja i razdražljivost su moguće meteoropatske reakcije. Dodatan oprez se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Izvor: Telegraf