MILIĆEV NIJE VOZIO KANTRIMEN SMRTI: Dobio 550.000 evra da odrobija umesto ubice Luke Jovanovića!

Milan Drča osuđeni pripadnik zemunskog klana tvrdi da mu se Marko Milićev poverio u zatvorskoj ćeliji CZ-a da on nije kantrimenom usmrtio Luku Jovanovića (21) u julu 2014. na Brankovom mostu u Beogradu, ali da je preuzeo krivicu na sebe za 550.000 evra!

Milićev mu je, navodno, ispričao da je “kantrimen” kobne noći vozila supruga našeg poznatog biznismena, a da je auto potom isečen u komade i uništen u okolini Napulja u Italiji!

Uvezen iz Italije

Drča, koji je nedavno odslužio zatvorsku kaznu zbog zločina “zemunskog klana” kaže da je u CZ-u desetak meseci delio ćeliju sa Milićevim, koji je pravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora zbog kobnog udesa.

– Prvi vlasnik “kantrimena” koji je bio crveni, a ne boje bele kafe, kako su kasnije tvrdili bio je biznismen V.B. On ga je uvezao iz Italije, a potom predao ženi srpskog biznismena, koja ga je i vozila u noći nesreće 25. jula.

 

Milićev mi je ispričao da je te večeri sa društvom bio najpre na splavu “Port”, pa na “Lasti”, gde su se sreli sa tom ženom. Ona je potom do zvezdare odvezla Markovog kuma Bratislava Vesovića i Danu Manevsku, koju je poznavala odranije – proiča Drča.

Marko je navodno ostao na “Lasti”, a sa tom ženom su u “kantrimenu” pored Vesovića i Manevske , bile još tri devojke i Nikola Lepen. Kad je ostavila Manevsku i Vesovića u njegovom stanu, ona je sa ovo četvoro krenula nazad na “Lastu”. Međutim, usput je na Brankovom mostu udarila Luku, koji je stajao sa drugarima pored pokvarene “lade”:

– Odmah je telefonom obavestila muža i vratila se sva unezverena u Vesovićev stan u koji je ubrzo taksijem stigao Milićev. Ta žena ih je sve zamolila da ćute o udesu, a njen muž im je kasnije podelio vizitkarte pouzdanog advokata u slučaju potrebe.

Milićevljev bivši cimer dodaje da je muž vlasnice kantrimena u međuvremenu imao susret sa Markom i advokatom Dejanom Ćasićem u restoranu “Dva galeba” u Novom Sadu.

– Tu su sklopili dogovor da Milićev preuzme krivicu na sebe ako policija utvrdi čiji je “kantrimen” i da kaže da ga je pozajmio te večeri. Tad su utanačili cifru od 550.000 evra. Marku je obećano da će dobiti simboličnu kaznu, što je on prihvatio jer je bio u finansijskim problemima. Biznismen mu je takođe sugerisao da se skloni iz zemlje neko vreme i organizovao mu bekstvo najpre do Turske, a potom i do Kine. Za to vreme novac mu je uplaćen na račun – navodi Drča, i otkriva šta se posle desilo sa “kantrimenom”.

– Automobil koji nikad posle nije pronađen u međuvremenu je završio u Italiji, gde je rasparčan u delove u jednom selu kod Napulja. U pitanju je definitivno auto crvene boje, što je kasnije policija iz nekog razloga demantovala, tvrdeći da je bio boje bele kafe.

Ćutali o udesu

S obzirom na to da je Milićev, nakon izručenja iz Kine, proveo iza rešetaka već skoro dve i po godine, u najgorem slučaju ostalo mu je da odsluži još dve. Teoretski je moguće da izađe i ranije iz zatvora posle dve trećine izdržane kazne, pa bi u tom slučaju mogao da se nađe na slobodi već za pola godine!

Njegov kum je odslužio godinu dana zatvora jer mu je pomogao da sakrije “kantrimen”.

Taksista je oslobođen za pomaganje, dok su petoro putnika iz “kantrimena” osuđeni na kućni zatvor od 4 do 10 meseci.

(Informer)