DA NISU IZVUČENI BILO BI IM LAKŠE: Evo zašto je dvoje dobitnika OSTALO BEZ STANA U BEOGRADU

Predsednica Komisije nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”, državna sekretarka u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Stanija Višekruna izjavila je večeras da je dosadašnji tok izvlačenja završen po pravilima i da nije bilo neregularnosti.

– Tokom izvlačenja smo uočili, što su videli i gledaoci, da određeni broj koverata nije ispunjavao uslove propisane pravilima – koverat nije imao 10 fiskalnih računa ili računi nisu bili iz ove godine, odnosno iznos je bio manji od 100 dinara – rekla je Višekruna Tanjugu.

Kada je reč o izvlačenju dobitnika stana u naselju Braće Jerković, on je izvučen iz trećeg pokušaja.

Višekruna je objasnila da u prvom slučaju račun nije fiskalni, a u drugom je bio iz 2016. godine.

Pristiglo je više od četiri miliona koverata, a prosečan broj računa u njima je bio 10, dodala je ona.

Podsetivši da nagradna igra traje do 30. marta, Višekruna je pozvala građane da još jednom pogledaju pravila, da račune šalju u brendiranim kovertama i da ne mešaju fiskalne račune i slipove.

Računi, kako je istakla, moraju biti veći od 100 dinara.

Višekruna je čestitala dobitnicima nagrada u prvom izvlačenju i dodala da je sledeće izvlačenje u subotu, 18. marta u 17.45 na RTS-u.

Podsetimo, u okviru nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” večeras su izvučene prve nagrade, a glavnu premiju – stan u naselju Braća Jerković površine 51 kvadrat, dobila je Marina Grković iz sela Mesarci.

Njenu kovertu je, iz trećeg pokušaja, pošto su prethodne bile neregularne, izvukla petogodišnja Vesna, ćerka Igora Rakočevića.

(Informer)