10 MILIONA DOLARA ZA JEDNU NOĆ: Saudijski princ želi baš nju i spreman je da plati njenom mužu!

10 MILIONA DOLARA ZA JEDNU NOĆ: Saudijski princ želi baš nju i spreman je da plati njenom mužu!                 10 MILIONA DOLARA ZA JEDNU NOĆ: Saudijski princ želi baš nju i spreman je da plati njenom mužu!                                  Kim Kardašijan i njen suprug Kanje Vest dobili su ponudu od princa iz Saudijske Arabije, Mohameda Bin Salmana. Naime princ je ponudio Vestu 10 miliona dolara da provede jednu noć sa slavnom starletom.
Princa je na tu ponudu navela “kuknjava” Kanje Vesta da je 53 miliona dolara u minusu, pa je čak i od Marka Zakerberga zatražio da uloži u njegove buduće projekte.Mohamad bin Salman, na konferenciji za novinare je ponudio rešenje kojim bi želeo da pomogne posrnulom reperu.
“Ne zanima me njegova muzika ni kolekcije odeće, ali njegova žena… Ona je neprocjenjiva. Rado bih platio 10 miliona dolara, pa čak i više da provedem jednu noć s njom”, izjavio je pred novinarima. a prenose strani mediji.

Foto: Profimedia
I dok jedni smatraju da ovakva ponuda nije ništa čudno ako se ima u vidu ko je princ Salman, drugi pak veruju da se radi u najmanju ruku o spekulacijama i nagađanju i da princ nikada tako nešto nije izjavio.

KO JE PRINC SALMAN?

Kad je Mohamed bin Salman imao 12 godina, išao je na sastanke s ocem Salmanom, tadašnjim guvernerom saudijske provincije Al Rijad. 17 godina posle, sa svega 29, on je postao najmlađi ministar odbrane na svetu, te je svoju domovinu gurnuo u brutalni rat s Jemenom.

Princ Mohamed je bio još tinejdžer kad je počeo da trguje deonicama i imovinom, a kad bi naleteo na neki problem, otac bi mu pomogao da sve reši bez puno muke. Za razliku od svoje starije polubraće, MbS (kako ga zovu), nije se školovao u inostranstvu, nego je odlučio da ostane u Rijadu gde je pohađao King Saudi fakultet i gde je diplomirao pravo.

Kolege su ga smatrale ozbiljnim mladim muškarcem koji nije pušio, pio ni bančio.

2011. godine, otac mu je postao zamenik prestolonaslednika, pa je osigurao Ministarstvo odbrane ogromnim budžetom i unosnim ugovorima o nabavci oružja. MbS, kao privatni savetnik, vodio je kraljevski dvor odlučnom rukom nakon što je njegov otac imenovan princem 2012. godine.

Princ Mohamed je uvek bio uz oca koji svog miljenika nije ispuštao iz vida dok se penjao na lestvici hijerarhije. Unutar saudijske religijske i poslovne elite postalo je nepisano pravilo da se do oca može doći jedino preko sina.
Kritičari tvrde da je imao puno sreće, iako je moć, a ne novac, ono što mladog princa tera napred.

Foto: AP
Foto: AP
Kad je Salman nasledio presto u 2015. godine, već se u velikoj meri oslanjao na sina. 79-godišnji kralj navodno boluje od demencije i može se koncentrirati na bilo šta tek nekoliko sati dnevno. Zato MbS ustvari upravlja kraljevstvom.

A njegova se moć dramatično povećala u prvih nekoliko meseci Salmanove vladavine. Princ Mohamed je postavljen na mesto ministra odbrane, na čelo Armacoa – nacionalne elektroprivredne kompanije, postao je šef novog moćnog državnog tela – Savet za ekonomiju i razvoj poslova – koje nadgleda sva ministarstva, te upravlja svim javnim fondovima.

(Net.hr/EPK)

Add Comment