KOJE SU GRUDI NAJLJEPŠE? BAŠ OVAKVE MUŠKARCI NAJVIŠE VOLE

Postoji nekoliko teorija zašto su muškarci opsjednuti grudima, no činjenica je da jedan tip preferiraju.
Fascinacija heteroseksualnih muškaraca ženskim grudima nastala je zahvaljujući oksitocinu koji se otpušta tijekom dojenja. Isti taj hormon stvara evolucijski nagon za snažnu povezanost u ljubavno-seksualnim odnosima, tvrde znanstvenici i autori knjige “Kemija između nas”, Larry Young i Brian Alexander.

– Muška opsesija ženskim grudima je poprilično čudna. Muškarci su jedini muški sisavci koji su fascinirani grudima u seksualnom kontekstu – rekao je Young.

Glumica Jennifer Lawrence | Author: PA/Pixsell

Sa znanstvenog stajališta, žene su jedini ženski sisavci čije se grudi povećaju u pubertetu, a također smo jedina vrsta u kojoj mužjaci miluju, masiraju i oralno stimuliraju grudi tijekom predigre i seksa.

Najprivlačnija verzija

No, koje su to grudi koje su muškarcima najprivlačnije – pitanje je na koje su u posljednjoj studiji odgovorili znanstvenici s praškog Charles Sveučilišta. Naime, oni su ustanovili da se kroz razne kulture provlači jedna morfologija grudi koja je muškarcima najprimamljivija.

Odgovor se ne krije u veličini, odnosno muškarci diljem svijeta (uključujući Brazil, Kamerun, Češku, Namibiju i druge zemlje) gledajući slike golih ženskih grudi kao najprivlačnije su odabrali one srednje veličine – otprilike veličine trojke. No, ono što se nametnulo kao važniji faktor od veličine bila je čvrstoća tkiva, odnosno većinom su birali grudi koje im izgledaju “propšnije” i čvršće, postavljene visoko na prsnom košu, odnosno da još “stoje u zraku”.

Glumica Jennifer Lawrence | Author: PA/Pixsell
Takve grudi svakako su simbol plodnosti jer podsjećaju na mladenački izgled, uz koji dolazi i veća plodnost, objasnili su znastvenici navodeći primjer kako bi prosječan muškarac, da bira samo po grudima, radije odabrao nekog poput Jennifer Lawrence nego Kim Kardashian (čak i da su joj grudi prirodne).
Starleta Kim Kardashian | Author: Reuters/PixsellZašto baš grudi?
Milijuni umjetničkih dijela stvaranih proteklih 100 tisuća godina, kao i uspjeh magazina kao što je Playboy očiti su dokaz da su muškarci ekstremno orijentirani na grudi. Ipak, ta privlačnost ne dolazi iz odgoja, već je duboko usađena u naš mozak na razini nagona, objašnjavaju znanstvenici.
Jedna od teorija koja objašnjava privlačnost grudi je ona evolucijsko-biološka po kojoj pune grudi, sastavljene većim dijelom od masnoća, signaliziraju muškarcu da je žena dobrog zdravlja i sposobna roditi i odgajati djecu.

Izvor:express.hr

Add Comment