Vukovi iz Černobila utjeruju strah u kosti: Pogledajte kakve je zvjeri napravila radijacija! (VIDEO)

Prošle su tri decenije od nuklearne katastrofe koja je pogodila Černobil, a posljedice se još uvijek osjete.

U dokumentarcu koji je svojevreno objavljen na HRT-u mogli ste vidjeti da su mnoge zemlje izložene radioaktivnom utjecaju, ali da je Ukrajina ubjedljivo najgore “prošla”.

Životi ljudi više nikada neće biti isti, ali ni životinja, jer one su, također, pretrpjele ozbiljne fizičke, ali i psihičke promjene.

Na ukrajinskoj strani, postoji “zabranjena zona”, gdje su postavljene kamere koje snimaju dosad neviđenu divljač koja se nalazi u kontaminiranom području.

Većina stanovnika, koja je živela na ugroženim područjima, prebačena je ili je pobjegla u neke druge zemlje, međutim, životinje su ostale i bile su primorane da udišu radioaktivne čestice.

Na samom vrhu eko-sistema je vuk. Glasina o černobilskim vukovima je mnogo, ali činjenica ima zaista malo. Zato su naučnici odlučili da prouče baš njih!

Njih je začudilo to što na ovako opasnom području ima puno vukova. Kako se te životinje snalaze sa radioaktivnim utjecajem i da li dolaze iz nekontaminiranih zona ili tu žive? Da li su bolesni ili zdravi?

Čudno je to kako nuklearna katastrofa nije stvorila pustoš, već raskošnu divljinu prepunu vukova.

Pogledajte dokumentarac.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=939&v=4sVrmGqrFyE

atraktiva.in

Add Comment