Nakon što procitate ovaj clanak, više nikada vam neće pasti na um da popijete Caffetin

Agencija za lijekove i medicinska sredstva u Bosni i Hercegovini (AML) prošle sedmice je donijela rješenje o odbijanju zahtjeva za oglašavanje i rješenje o stavljanju van snage saglasnosti za oglašavanje lijeka Caffetin (paracetamol, propifenazon, kofein, kodein) tableta široj javnosti.

Caffetin svima dobro dođe za bolove, a znamo li koliko je štetan za nas ? U obavještenju koje je izdala svetska agencija za lekove, navodi se da je reč o leku koji sadrži kodein, koji je opojna droga i, u skladu sa zakonom, zabranjeno ga prodavati široj masi.

– Za kodein su prošle godine objavljene neverovatno bizarne bezbedonosne informacije od strane Evropske agencije za lekove.Svi lekovi su zabranjeni koji u svom sastavu sadrže kodein kao aktivnu supstancu, zbog postojanja brzih metabolizera kodeina kod dece, ali i kod određenog broja ljudi svih starosnih skupina, koji posljedično znatno brže pretvaraju kodein u morfin.

Koliko je kodein opasan pokazuje i činjenica da je kodein na crnom tržištu jedna od najtraženijih supstanci. Većina ovisnika o heroinu prema zadnjim statistikama pronalazi kodein kao alternativu.                             Postavila je kameru u sobu svoje kćerke i snimala je kako spava. Kada je vidjela šta je izašlo ispod njenog kreveta, ONESVIJESTILA SE! vidi OVDE

neverovatno.net

Add Comment