ZASTRAŠUJUĆE GRDOSIJE U ČERNOBILU: Zastrašujući radioaktivni somovi plivaju u kanalu reaktora (Video)

Eugene Mazurenko u nedavnoj je posjeti černobilskoj zoni odlučio napraviti jedinstven snimak. Kameru je naime uronio u kanal koji je nekada hladio reaktor, a danas buja – životom.

Podvodni snimak mladog entuzijaste Eugenea Mazurenka brzo se proširio društvenim mrežama, iako naizgled pokazuje još samo jedan kanal i životinjski svijet u njemu.

No, ovaj je kanal sve samo ne običan. On se naime nalazi u neposrednoj blizini nuklearne elektrane koja je poznata u cijelom svijetu po katastrofi iz 1986. godine, a njegova je namjena bila hlađenje reaktora.

Voda u njemu je već godinama ozračena, no uprkos tome u njemu se uspio razviti naizgled normalan život.
Ono što je gledaoce snimke najviše zaintrigiralo je svakako veličina ribe, posebno soma, no stručnjaci objašnjavaju da to najvjerojatnije nije rezultat izloženosti radijaciji već jednostavno nedostatka prirodnih neprijatelja.
Ovo svakako, nije prva ovakva snimka. Jednu sličnu mogli smo vidjeti prije godinu dana, a dosad ju je vidjelo gotovo milion ljudi.

Eh, šta bi ribolovci dali za jednog ovakvog kapitalca… Naravno, riba iz černobilskog kanala nije za konzumaciju, niti će biti još vijekovima, piše portal 24 sata.hr.

loading…
avaz.ba

Add Comment