Žena u vrtu pronašla stvorenje s dve glave ( Video)

Lujan Eroles objavila je dvije snimke na svom Facebook profilu, a pogledane su više od 20 miliona puta. Dvoglavo biće veliko je oko 10 cm i koža mu je baš poput zmijske.

“Nikada nisam vidjela takvo nešto, bilo je baš poput zmije i oči su mu bile skroz čudne”, rekla je gospođa Elores, dodavši kako je stvorenje izgledalo kao da trepće jednim okom. Lujan je odlučila pozvati svoje prijatelje, snimiti stvorenje i objaviti ga na Facebooku. Komentari su različiti, piše “24sata“…

“Mislim da se radi o deformisanom stvorenju. Ova planeta je toliko stara da svakome pruža priliku da se pretvori u nešto drugo”, napisao je jedan korisnik Facebooka.

“Možda je to glava otrovnice”, komentarisao je drugi korisnik.

“Invalidna zmija. Bolje joj je da ne ode u šumu”, napisala je korisnica, jedna od čak 7.000 ljudi koji su komentarisali objavu žene iz Argentine.

Čini se da je riječ o mimikriji, sposobnosti nekih vrsta životinja i biljaka da se izgledom prilagode okolini radi zaštite od prirodnih neprijatelja.

Mnogi su sugerisali da se radi o gusjenici leptira zvanog ljiljak vinove loze (Deilephila elpenor), poznatoj po svojim rožnatim hrbatima. Ima dvije velike oznake u obliku oka iza glave pomoću kojih prevari grabežljivce da je još veća nego što stvarno jeste.

Add Comment