Pronađeni smrtonosni paukovi u bananama koje UBIJAJU ili izazovu četvorosatnu EREKCIJU

Brazilski lutajući pauci su toliko otrovni da se od njihovog ugriza umire za dva sata i među najotrovnijima su na svetu
Preplašena porodica iz Velike Britanije bila je prinuđena da napusti dvoj dom zbog invazije tuceta najsmrtonosnijih paukova na svetu – koje su u kuću uneli na bananama iz marketa Asda.

Ešli Gembl (28), njegova partnerka Sofija Njukomb (26) i njihove dve ćerke pobegli su iz kuće pošto su pauci ispali iz gnezda koje je bilo zalepljeno za voće, pravo na kuhinjski pod, pošto su raspakovali namirnice. Brazilski lutajući pauci su toliko otrovni da se od njihovog ugriza umire za dva sata i među najotrovnijima su na svetu.

Njihov otrov takođe može da izazove erekciju kod žrtava, koja može da potraje do četiri sata.

Prema rečima Ešlija Gembla, scena je bila kao iz horor filma, a njegova porodica neće se vraćati u kuću, dok Asda ne plati čišćenje kuće. Iz uprave ovog supermarketa su se izvinili i naveli da se ovakvo nešto dešava “veoma retko”.

Foto: Clare Mahon
– Kada sam prvi put otišao da se požalim da mi je kuća puna paukova, ponudili su da mi refundiraju novac za banane, što me je baš uvredilo. Njihov radnik je rekao da će sve biti u redu, “ionako će svi oni uginuti uskoro”, što nam baš i nije pomoglo.

Sofija je raspakivala namirnice iz supermarketa kada je primetila belu čauru na banani i u panici je bacila na pod. Ešli je podigao i u šoku gledao kako malecni pauci izlaze napolje, pokušao je usisivačem da ih pokupi, ali su, kaže, bežali na sve strane.

Kako su naveli iz lanca supermarketa Asda, sve banane se peru i prskaju pre nego što se pošalju u Veliku Britaniju, a svaki komad voća se ručno pregleda zbog kvaliteta.

– Godišnje prodamo milijardu banana i šansa da se u nekoj nađe pauk je neverovatno mala, ali samo povremeno poneki se pojavi da nas zaplaši. Izvinjavamo se za bilo kakvu brigu koju smo izazvali gospodinu Gemblu i informisaćemo ga o toku naše istrage – navodi Asda u saopštenju.

Naučno ime banana pauka je “Phoneutria”, što na grčkom znači ubistveni. Ovaj pauk je ubio bar 12 ljudi pre nego što je protivotrov za njihov ugriz napravljen 1996. godine. Pojavljuju se i u Ginisovoj knjizi rekorda, kao najsmrtonosniji paukovi na svetu.

(Telegraf.rs / Izvor: thesun.co.uk)

Add Comment