Turisti besni zbog onoga što su doživeli na Jadranu: U javnost pušteno jedno otvoreno pismo

Jedan od nezadovoljnih turista koji je podelio svoje iskustvo

Jedini grad u BiH na moru ove sezone je privukao veliki broj turista iz Bosne i Hercegovine, ali nisu sva iskustva turista u tom mestu pozitivna.

Jedan od nezadovoljnih turista koji je podelio svoje iskustvo boravka u Neumu koji izlazi na Jadransko more.


– Ovaj put smo se susreli sa preprekama koje budžet prosečne porodice u BiH ne može podneti. Naime, svi govore o odličnoj turističkoj sezoni u našem lepom Neumu, a vlasnici hoteli, ali i privatni izdavači apartmana zadovoljno trljaju ruke, jer su kapaciteti većinom popunjeni, tako se uglavnom navodi. No, tu idealnu sliku kvari jedna činjenica o kojoj niko ne govori niti piše – stoji u pismu.

Nezadovoljno poručuje da je njegova porodica “ove godine morala se zadovoljiti sa četiri dana letovanja umesto planiranih sedam“.

– Razlog tome je činjenica, a o kojoj sam razgovarao sa brojnim porodicama koje su doživele isto to i bile jako nezadovoljne, da su nekom čudnom odlukom nadležni koncesiju nad gradskom plažom dodelili jednom od hotela, koji je to maksimalno zloupotrebio i celom dužinom plaže na kojoj smo odmarali su poredali ležaljke – navodi.


Dodaje i da se za suncobrane naplaćuje 6 KM po danu, a “nigde na tom prostoru ne može se prostreti peškir“.

– Jednostavno mi smo bili prisiljeni da iznajmljujemo ležaljke i suncobrane, tako da smo za četiri dana potrošili budžet za letovanje i jedino što nam je preostalo je da spakujemo kofere i razočarani napustimo Neum u koji teško da ćemo se ponovo vratiti. Isto je uradilo još nekoliko Bosanaca i Hercegovaca. Nažalost, na ovaj način šalje se loša slika i poruka da je Neum grad samo za letovanje bogatih. Pišem vam se i obraćam s namerom da javnost upoznate sa situacijom na neumskim plažama, kako bi drugi koji planiraju letovanje znali šta ih čeka – zaključuje se na kraju pisma koje je upućeno Faktoru.                               izvor : srbijadanas.rs

Add Comment