BRITANSKI MAGAZIN UPOZORAVA TURISTE: Ako idete u Hrvatsku ne spominjite ovo nikako!

Britanski magazin Trevel čenel uputio je nekoliko saveta britanskim turistima, koji nameravaju da putuju u Hrvatsku na odmor, kako da se ponašaju u toj zemlji, a među savetima su i da ne koriste vozove, ne spominju Srbe i da paze na mine.

List objašnjava da rat koji se dogodio 1991. godine još uvek živi u glavama mnogih stanovnika, ali i da su Hrvati tokom istorije često bili pod vladavinom drugih – Mađara, Turaka, Austrijanaca, Italijana.

“Međutim, ukoliko Hrvatsku povežete s Jugoslavijom, lako ćete im dići živce. Nemojte ih slučajno zvati Jugoslovenima ili porediti sa Srbima, za neke je to još osetljiva tema”, navodi magazin, prenosi Index.hr.

List turiste upozorava i da paze gde hodaju, ukoliko se kreću šikarama i šumama u unutrašnjosti, posebno u Slavoniji, Brodsko-posavskoj županiji i u zadarskom zaleđu zbog opasnosti od mina.

Ovaj magazin upozorio je čitaoce i da se voze autobusom, ne i vozom, jer Hrvatske železnice ne povezuju gradove na jugu.

“Hrvatske železnice će vas zbuniti”, piše Trevel čenel i dodaje da su rent- a- kar vozila uglavnom sa ručnim menjačem.

“Ne pričajte mobilnim telefonom dok vozite, to je izričito zabranjeno u Hrvatskoj. Njihovi vozači ponekad agresivno pretiču, pa bolje gledajte na put, nego na divan krajolik. Lokalci često voze ludo i ne poštuju ograničenje brzine, pa treba paziti u saobraćaju”, upozorava magazin.

Takođe savetuje i da se u toplesu turisti mogu pojaviti na gradskim plažama, ali da budu oprezni na jugu, gde su stanovnici konzervativniji, kao i da to nikako ne rade u blizini crkava.                                                Izvor : Novosti.rs

Add Comment