ANA L. (19) PRIZNALA: “Nije me zverski silovao komšija. Optužila sam ga samo zato jer…”

Ana L. (19) iz Grljana kod Zaječara porekla da ju je Lazar L. (20) u subotu zverski silovao i izujedao 30 puta po telu. Utvrđeno je da su imali grub, ali dobrovoljan seks. Ana L. umalo se utopila pre pet godina, kad je imala 14 godina, ali ju je spasla najbolja drugarica Ana K. (14), koja je tom prilikom nastradala.

Ana L. (19) iz Grljana kod Zaječara priznala je juče u istrazi da je lažno optužila komšiju Lazara L. (20) da ju je u subotu zverski silovao i izujedao čak 30 puta po celom telu! Lažno je optužila nesrećnog mladića jer je patološki zaljubljena u njega, a on ju je ignorisao!

Ispostavilo se da su oni u subotu zaista imali malo grublji seksualni odnos, ali dobrovoljan, a Ana je zloupotrebila neke modrice i ogrebotine i veoma uverljivo ubedila policiju i tužioca da je brutalno silovana!

Kako saznajemo, Ana L. imala je tešku traumu, koja je možda i delimičan uzrok njenog sumanutog ponašanja.

Naime, ona se umalo utopila pre pet godina, kad je imala 14 godina, ali ju je spasla najbolja drugarica Ana K. (14), koja je tom prilikom nastradala. Ana L. se kobnog dana sa imenjakinjom šetala po klizavoj brani na kupalištu Popova plaža u Zaječaru i iznenada upala u nabujali Timok.

Njena drugarica, iako neplivač, bez razmišljanja je skočila za njom da joj pomogne. Tu se, međutim, zatekao i jedan mladić koji je uspeo da izvuče Anu L., ali ne i njenu drugaricu, koja se utopila.

U Višem tužilaštvu u Zaječaru rekli su nam da je do neverovatnog preokreta došlo posle jučerašnjeg saslušanja Lazara L. i svedoka.

– Istraga protiv osumnjičenog je potom obustavljena. Ana L. ima pravo da u roku od osam dana podnese prigovor Apelacionom tužilaštvu u Nišu zbog obustave postupka protiv Lazara L. Posle njihove odluke podnećemo krivičnu prijavu protiv Ane zbog lažnog prijavljivanja silovanja, a za Lazara je dat predlog sudiji da bude pušten iz pritvora – rečeno nam je u tužilaštvu.

Ovaj slučaj je šokirao javnost, ali i policajce i predstavnike pravosuđa koji su u njega bili uključeni.

– Prilikom saslušanja Ana je uhvaćena u laži i na kraju je priznala da je lažno prijavila mladića jer je zaljubljena u njega, a on nije želeo vezu s njom. Nije sporno da su u subotu imali seksualni odnos, ali posle detaljnog lekarskog pregleda utvrđeno je da nema tako brojne i teške povrede kako nam je prijavila. Međutim, priznajem da je bila veoma uverljiva! I sam sam ostao u šoku kako je uspela sve da nas obmane tog dana – kazao nam je izvor iz istrage.

Njena gluma je, dodaje on, bila do te mere uverljiva da osumnjičenom određeno najpre zadržavanje u policiji, a zatim i pritvor do 30 dana od strane sudije za prethodni postupak.

– Međutim, Više javno tužilaštvo je juče pokrenulo intenzivnu istragu zahtevajući materijalne dokaze i saslušanje svedoka, pa je Anina laž raskrinkana – kazao je naš sagovornik.

Podsetimo, Ana se u subotu pojavila u svojoj kući sva raščupana i iscepane garderobe i kazala ukućanima da ju je Lazar silovao. Odmah je alarmirana policija, a Ana im je ispričala da ju je Lazar presreo na ulici i odveo u svoj stan. Tamo ju je, kako je tvrdila, silovao i izujedao po stomaku i butinama, a nekoliko modrica po telu je išlo u prilog toj priči.

Da je ova laž prošla na sudu nesrećni Lazar je mogao da provede u zatvoru i do 15 godina, ni kriv ni dužan.Izvor: Informer

Add Comment