NEZAPAMĆENA SCENA U BEOGRADSKOM KAFIĆU: Čuvar našao torbu sa 40.000 EVRA, a kad ju je dao vlasniku DOBIO JE SLEDEĆE!

Da poštenog sveta ipak ima, dokazao je Jugoslav Čukić (64), noćni čuvar u jednom kafiću na Banovom brdu u Beogradu. Ovaj poštenjačina našao je u bašti kafića, prošle nedelje, torbu sa 40.000 evra, 100.000 dinara i 10 bankovnih kartica, sve je vratio vlasniku,

Jugoslav je mašinski inženjer, radi 15 godina kao noćni čuvar i za to vreme mnogo puta je usrećio zaboravne vlasnike.

– Uglavnom ostavljaju telefone, tašnu, garderobu, ključeve… ali toliko para još niko nije. Prošlog ponedeljka uočio sam crnu torbu. Odmah sam otvorio da proverim da nije neka droga, oružje ili ne daj bože bomba. Međutim, torba je bila puna para, oko 40.000 evra i 100.000 dinara. Sav sam se preznojio dok sam gledao ogroman svežanj novca u apoenima od 200 i 500 evra. Tolike pare u životu nisam video! A unutra je bilo i desetak platnih kartica. Odmah sam zatvorio torbu i poneo je sa sobom da sačekam vlasnika i vratim mu je – pričao je Čukić.

Nedugo zatim, ušao je čovek uzrujan i panično tražio svoju torbu.

Kad mu je Čukić rekao da je našao, on mu je ponavljao „Daj mi je, daj mi je, daj mi je“.

– Odmah sam mu je dao, a on je seo i brojao je novac. Kad je izbrojao, ustao je rekao doviđenja i otišao Krivo mi je bilo što makar kafu nismo popili da me ispoštuje kao čoveka. Mogao je da dođe kroz par dana, pa da se bar zahvali, ali šta je tu je… – rekao je Jugoslav.

Kako tvrdi ovaj pošteni čovek, iako krpi kraj sa krajem da bi preživeo i prehranio sebe i unuku, nikad mu ne bi palo na pamet da zadrži novac jer do kraja života ne bi mogao mirno da spava.

izvor : Srbija Danas/ Informer

Add Comment