Čak 7 devojčica iz Bosne je zatrudnelo na ekskurziji pre 2 godine: Ali tek sad je jasno šta su uradile s bebama

Broj seksualno aktivnih maloletnica u porastu
Čak sedam devojčica iz Bosne i Hercegovine zatrudnelo je na ekskurziji 2014. godine, a vest o njihovoj bremenitosti obišla je Balkan, a čak je o tome pisao i nemački Bild. Ovaj jeziv događaj obelodanjen je tačno na današnji dan pre dve godine, a dve nedelje kasnije objavljeno je da su sve devojčice abortirale.

Kao ilustracija neinformisanosti mladih na temu seksa, najbolje će poslužiti priča koja je uzdrmala javnost kada se saznalo da je čak sedam tinejdžerki uzrasta od 13 do 14 godina zatrudnelo na ekskurziji, a potom bilo primorano da abortira.

 

– Devojčice su morale da prekinu trudnoću kako bi se zaštitilo njihovo zdravlje. Možete samo da zamislite kako su se roditelji osećali kada su saznali da su im kćerke trudne. U malom selu to je grozna situacija.

 

– Devojčice su nastavile da idu u školu, oporavile su se od šoka i pružena im je sva pomoć kako bi došle sebi nakon preživljene traume. Ipak, i one i njihove porodice od sada su “obeležene” u svom lokalnom mestu – izjavio je tada banjalučki ginekolog Nenad Babić, koji je posle šest meseci od tog nemilog događaja obavestio širu javnost sa namerom da ih edukuje i skrene im pažnju na goreći problem u regionu.

On je istakao da je broj seksualno aktivnih maloletnica u porastu.

Problem preranog stupanja u seksualne odnose i neželjena trudnoća još uvek su glavni problemi na ovim prostorima, a zemlje regiona i dalje se nalaze u samom vrhu kada je reč o abortusima.

(Telegraf.rs)

Add Comment