NIJE JOJ LAKO: Evo šta se dešava sa VAGINOM kada je dugo bez SE*KSA!

Manjak se*ksa i te kako utiče na nju.

Verovatno već i ptičice na grani znaju da je se*ks dobar po naš organizam. On nam omogućava bolji san, jača imuni sistem, naravno troši kalorije, a takođe i povećava samopouzdanje.
Međutim, ono o čemu se manje priča, a samim tim i manje zna, jesu posledice koje se javljaju kada duže vreme nemate se*ks.

Moguće je da neke od ovih stvari niste znali:

Vagina ne postaje uža

To je mit, u koji žene vole da veruju, ali nažalost ta tvrdnja je i dalje čista laž. Čak i ako osećate kako je ona uža, to može biti povezano s napetošću ili nedostatkom uzbuđenja.

 

Možda će vam trebati više vremena da doživite orgazam

A to možete “zahvaliti” strahu od opuštanja, koji se često javlja nakon poduže pauze. Ali, malo prakse i sve se vraća na staro.

Promene u predmenstrualnom ciklusu

Ako se suzdržite od svih vrsta seksa, uključujući i masturbaciju, grčevi mogu postati češći nego inače. Orgazmi smanjuju bol i napetost pa je jasno šta se događa, kada oni izostaju.

Osećaj suvoće

Se*ksualno uzbuđenje pomaže vagini da ovlaži. Budući da nedostatak se*ksa dovodi do manje vlažnosti, pobrinite se da imate dobru predigru pre glavnog čina.

Osećaj kao da ona ne funkcioniše dobro

 

Vagina je mišić – ako ga ne koristite, možete ga izgubiti. Ne doslovno, naravno, ali tako možemo opisati taj osećaj.

Promena se*ksualnog odgovora

Ako imate pauzu od svih tipova se*ksa, možda ćete primetiti privremenu promenu polnog odgovora, nakon što ponovno krenete sa se*ksualnim aktivnostima. To ne znači da treba da izbegavate pauzu od seksa, već bi jednostavno trebali da prihvatite eventualne promene, koje ćete možda doživeti.

Add Comment