Mislite da ste vi PERVERZNI? Pogledajte šta su sve radili u ANTIČKO DOBA!

Najdevijantniji vladar

Neron? Kaligula? Ne. Rimski car Tiberije, naslednik Avgusta Cezara, bio je ubedljivo najperverzniji vladar dekadentnog carstva. Prema biografu Svetoniju, Tiberije je sebi napravio “erotski štab” na ostrvu Kapri gde je dovodio mladiće koji su izvodili složene seksualne “performanse” u kojima je car ponekad i sam učestvovao. Perverzni car obučavao je dečake da ga zadovoljavaju pod vodom dok je boravio u svom kupatilu. Čak ih je nazivao svojim malim ribicama, navode istoričari.

Pokretne materice

Drevni narodi bili su prilično opušteni povodom golotinje, a naga ljudska figura imala je status božanstva. Grci su se naročito divili pozadini – muškoj i ženskoj. Ipak, kada bi duša napustila telo, antički ljudi plašili su se i da mu priđu. Razlog? Slabo poznavanje ljudske anatomije stvorilo je uverenja da ženska materica “šeta po telu” nakon smrti usled čega postaje izvor bolesti.

Čudna uloga ljubljenja

Ljubljenje na javnim mestima smatrano je veoma nepristojnim kako kod Grka, tako i kod Rimljana. Poznato je da su žene uvek ljubile muškarce na ulazu u dom, ne samo zbog naklonosti, već kako bi videle koliko je njihov partner tog dana popio vina.

 

Popularnost ljubljenja je naročito opala nakon što su se navike španskih Rimljana proširile na celo carstvo, odnosno kada je pranje zuba urinom postalo opšta praksa.
Erotska salata

Kako bi održali svoj libido, muškarci starog doba obraćali su pažnju i na ishranu. Grci su verovali da zelena salata loše utiče na erekciju, dok su Egipćani mislili da poboljšava orgazam. Rimljani su bili specifični – kao afrodizijak su koristili razno bilje i među prvima su počeli da koriste ulje kao pomagalo pri seksualnom činu

Gladijatori – starlete drevnog doba
U drevnom Rimu je bilo mnogo robova, a gladijatori su u okviru te grupe bili svojevrsne zvezde. Ove drevne borce-zabavljače pratile su “grupi” devojke, a njihove seksualne usluge nisu bile nepoznate ni aristokratiji o čemu svedoče brojni grafiti pronađeni širom teritorije carstva. Poznata je priča o Faustini, supruzi cara Marka Aurelija, koja je razvila naklonost prema jednom gladijatoru. Kada je car zapazio sklonost svoje žene, naredio joj je da ima seks sa dotičnim gladijatorom koji je tokom čina, dok je on bio “gore” ubijen tako da iskrvari na nju. Faustina je morala da ga pusti da ritualno iskrvari, počisti krv i zatim vodi ljubav sa svojim mužem.

Analni seks

Kako nije bilo kontraceptivnih sredstava, analni seks bio je veoma popularan u antičko doba. Osim u svrhe zadovoljstva, korišćen je i kao kazna. Naime, ako bi se dokazala preljuba, povređena strana imala je pravo da na taj način praktično zlostavlja prekršioca.

Poliseksualnost

Ljubavni trouglovi i “otvorene veze” bili su uobičajeni u drevno doba. Rimski car Hadrijan bio je poznat po svojoj ljubavi sa tinejdžerom Antinosom kojeg je nakon njegovog nestanka deifikovao. Danas, muzeji su puni statua ovog momka najčešće prikazanog kao ideal lepote. Hadrijanova supruga Sabina je znala za afere svog supruga i sama je koristila prednosti poliseksualnosti.

 

Newsweek.rs

Add Comment