SRPKINJA KOJA SE UDALA ZA ŠEIKA: “Moj brak je super, sve je sjajno, samo…”

Jelena bin Drai nekadašnja je missica iz Srbije, a danas uspješna poslovna žena u Dubaiju udana za tamošnjeg šeika Saeeda bin Draija.

U intervjuu za beogradski Blic, Jelena je ispričala kako joj je suprug najveći oslonac u životu te je sigurna kako je ona jedina žena u njegovom životu jer, iako bi po tamošnjem zakonu njen šeik mogao imati više žena, on je u braku samo sa poznatom Srpkinjom.

‘Sretna sam što ga imam. Više od decenije podržava sve ono što ja želim i čini me sretnom, a to je, između ostalog, humanitarni rad. Nikad mi nije rekao ‘ne’ kad sam ga tražila novac. Kao i Arapi generalno’, izjavila je Jelena kroz smijeh.

O svom humanitarnom radu skromno govori. Kaže kako onaj koji daje ne treba se time hvaliti, a sve što radi to čini iz srca, prenosi Blic.

‘Ne pravim razliku između Srbije ili bilo koje druge zemlje kad je riječ o humanitarnom radu. Moja djeca potiču iz mješovitog braka, od majke pravoslavke-kršćanke te oca muslimana tako da za mene u tom smislu ne postoji nikakva granica što se tiče vjere, religije, kulture, boje kože i nacionalnosti’, kaže Jelena koja u budućnosti želi još više pomagati onima kojima je to potrebno.

 

Inače, Jelena je prije 13 godina odselila u Dubai gdje se zaljubila u Saeeda bin Draija, sina nekadašnjeg ministra protokola. Zajedno imaju troje djece, kćerku Asju te sinove Hamdana i Hilala.

Prije nekoliko mjeseci u intervjuu za Hello, Jelena je komentarisala kako joj i nakon svih tih godina života u Emiratima nedostaje rodna Srbija.

‘U Srbiji su moji korijeni, moja krv, ali dom mi je ovdje, tu gdje su mi suprug i djeca. Rodni Žabalj, nažalost, ne posjećujem često kao nekad. Sa troje djece vrlo mi je zahtjevno putovati pa moji roditelji i najbliži prijatelji dolaze u Dubai dva ili tri puta godišnje. Moj brat i njegova supruga također žive u Emiratima’, izjavila je tada.

Izvor: doznajemo.com

Add Comment