NE PRIZIVAJTE NESREĆU: Ako radite OVE STVARI proklećete sami sebe!

Složit ćete se da su vremena takva da vam ne treba dodatna doza nesreće u životu. Prema nekim verovanjima – na sebe i porodicu možete navući nesreću sasvim nesvesno – ako radite neke stvari na određen način.
U nekim slučajevima od zlih duhova ćete se zaštititi ako prstima napravite oblik krsta. Ovde je popis nekih stvari koje biste trebali da izbegavate ako ne želite da vas nesreća dohvati: Ne otvarajte kišobran u zatvorenom prostoru, kod kuće ili na poslu – ako ne želite da vam sve nesreće ovog sveta padnu na glavu.

Postoji teorija kako nije opasno u prostoriji otvoriti mokar kišobran i sušiti ga, jer je pre otvaranja bio napolju. Nesreću donosi samo otvaranje suvog kišobrana koji pre toga nije bio izvan kuće. Ne podižite kišobran s poda ako vam pad ne jer je to prizivanje nesreće – neka vam ga podigne netko drugi.

 

Ne hodajte ispod merdevina – položaj lestvi stvara trokut, a ako prolazite kroz njega – izazivate sudbinu i zle duhove. Ako baš morate proći, zaštitićete se od zlih duhova tako da prstima ili rukama napravite krst dok prolazite. Ne rasipajte so, ali ako vam se to dogodi – uzmite prstohvat soli i bacite je preko levog ramena.

 

Tako ćete umiriti zle duhove i oterati ih od sebe. Izbegavajte crnu mačku, odnosno pazite da vam ne preseče put kojim prolazite. To bi moglo navući zlu kob na vas jer se to smatra znakom da vas promatra sam vrag i želi da vam naudi. Navodno je dobro napraviti tri koraka unazad ili tri puta pljunuti, i tek tad krenuti dalje.

-Ne dišite kraj groblja jer je to veliki rizik za sreću. Naime, dah bi trebalo zadržati dok se prolazi kraj groblja kako ne bi udahnuli nečiju dušu.

-Ne stavljajte kapu na krevet – na kosi se mogu naći zli duhovi koje će s nje preći na kapu, a preko kape u porodični dom – a to donosi nesreću.

 

-Ne skidajte venčani prsten s prsta – jednom kad se stavi na prst, tamo mora i ostati.
-Ne palite cigaretu na sveći – to je prizivanje smrti, a veruje se kako će stradati neki mornar.

-Ne palite tri cigarete jednom šibicom.
-Ne stavljajte cipele na sto – to se radi kad neko umre.
-Ne ubijajte pčelu u kući jer će vam neko neprijatan doći u posetu.
-Ne stojite u sredini tokom fotografisanja – ako se troje ljudi fotografiše – onaj ko stoji u sredini umreće prvi.

-Ne stavljate bebu pred ogledalo – nesreća je ako se vidi, a mlađa je od šest meseci.
-Ne koristite crnu putnu torbu – to donosi nesreću.
-Ne ukrštajte pribor za jelo na stolu, odnosno pazite da njime ne napravite oblik krsta – to će prizvati nesreću u kuću.

 

-Ne nosite staru metlu kad se selite – kupite novu.

(Izvor: Stil.kurir.rs/24sata.hr)

Add Comment