BALON ĆE IH SKUPO KOŠTATI! Amerikanci razmeštaju OVO ORUŽJE nadomak KINE! Ovo nije DOBRO!

Vašington je predložio Tokiju razmeštanje oružja srednjeg dometa u Japanu kao deo zajedničkog jačanja odbrane protiv Kine u Istočnom i Južnom kineskom moru, prenele su novine Sankei, pozivajući se na neimenovane izvore upoznate sa odnosima SAD i Japan.

U igri je i razmeštanje hipersoničnog oružja dugog dometa i raketa Tomahavk, dodaje se u novinama Sankei, prenosi Rojters.

Sankei bez citiranja izvora navodi da je Japan spreman da započne ozbiljne razgovore sa SAD o razmeštanju oružja i da je naklonjen prihvatanju predloga. Kao moguća lokacija za razmeštanje oružja se pominje ostrvo Kjušu na jugu Japana, navode novine Sankei.

Kjušu je od Tajvana, koji Kina smatra svojom teritorijom, udaljeno 1.326 kilometara vazdušnom linijom, saopštava sajt flatjpediaorg.

Prvi čovek kineske meteorološke službe razrešen je dužnosti, objavili su u subotu kineski državni mediji, što je, navodi Si-En-En, potez koji neki analitičari tumače kao pokušaj Pekinga da insistira na tvrdnjama da je balon koji je leteo na velikoj visini iznad kontinentalnog dela SAD bio u civilnoj, meteorološkoj misiji.

Džuang Guotaj je do petka bio šef kineske meteorološke uprave, a njegov odlazak sa te funkcije nije neočekivan, jer je krajem januara izabran za šefa Narodnog političkog konsultativnog komiteta provincije Gansu, pokrajinskog političkog savetodavnog tela.

Add Comment